Ajankohtaista

Uudistuksia sairaaloiden henkilöstöruokailuun

13.01.2021 11:39

Palvelemme sairaaloiden henkilöstöruokailijoita entistäkin paremmin ja monipuolisemmin uudistamalla lounasruokailua tammikuusta alkaen. Sekä Hämeenlinnan että Riihimäen sairaalan henkilöstöravintoloissa kehitämme lounasvalikoimaa lisäämällä vaihtoehtoja sekä päivittämällä tarjoamaa.

Uudistus tuo lounaspöytään enemmän vaihtoehtoja ja makuja  

Lounasvaihtoehtojen lisääminen päivittäiseen tarjontaan mahdollistaa monipuolisemmin erilaisten makujen sekä mausteisempien ruokalajien tarjoamisen perinteisten makujen rinnalla. Sairaalan keittiö tekee reseptien kehitystä yhteistyössä Palmia Foodsin kehityspalveluiden tuotantosuunnittelijoiden ja tuotekehittäjien kanssa. Kehityspalveluiden tuella ruokalistalle tuodaan monipuolisuutta ja rohkeammin myös eri makuja. Lounaan lisävaihtoehto tuo vaihtelevuutta tarjontaan ja moni löytää helpommin päivän tarjonnasta mieleisen vaihtoehdon. 

Sydänmerkki viestii terveyttä edistävistä aterioista 

Meille Palmialla on lounasruokailussa hyvän maun lisäksi tärkeää lounaan terveyttä ylläpitävä merkitys. Uudistusten myötä tarjontaan on luvassa myös uusia terveellisempiä Sydänmerkki-aterioita. Palmia on mukana Ruokaviraston edistämässä ravitsemussitoumus-ohjelmassa, jossa Palmia sitoutuu ottamaan Sydänmerkin käyttöön kaikissa julkisen ruokapalvelun kohteissa koulu- ja päiväkotiruokailussa sekä sairaalaruokailussa vuoden 2021 loppuun mennessä. Sairaaloissa Sydänmerkki-ateriat otetaan käyttöön sekä potilas- että henkilöstöruokailussa. Löydät Palmian ravitsemussitoumuksen täältä

Ravitsemussuositusten mukaisten lounaiden nauttiminen tehdään Sydänmerkin avulla asiakkaille helpoksi. Sydänmerkillä viestitään hyvästä ravitsemuslaadusta ja siitä, että ateria täyttää ravitsemussuositusten kriteerit, kun ateria koostetaan lautasmallin mukaisesti. Ruoan terveellisyys on kunnia-asia ja Sydänmerkillä tehdään hyvä työ näkyväksi. Sydänmerkki-ateriat merkitään näkyvästi ruokalistaan, jolloin terveellisemmät vaihtoehdot on helppo huomata ja valita lautaselle. 

• Hämeenlinnan sairaalan henkilöstöravintolan lounaslistaan voit tutustua >täällä

• Riihimäen sairaalan henkilöstöravintolan lounaslistaan voit tutustua >täällä