Korvapuustipäivää vietetään Palmian ravintoloissa 2.10.

Teemat / Korvapuustipäivää vietetään Palmian ravintoloissa 2.10.

Korvapuustipäivä Palmian ravintoloissa ja ruokapalvelukohteissa

Valtakunnallista korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4.10. Tänä vuonna päivän osuessa sunnuntaille vietämme Palmian ravintoloissa korvapuustipäivää jo perjantaina 2.10. Sunnuntaisin palvelevissa palvelutaloissa pullaa tarjotaan sunnuntaina jälkiruokana tai iltapäiväkahvin kera.

Korvapuustin historiaa

Alun perin Ruotsista Suomeen tullut korvapuusti on perinyt myös oman juhlapäivän naapurimaasta. Ruotsissa vuodesta 1999 saakka vietetty päivä rantautui Suomeen vuonna 2006.

Korvapuusti on vuosikymmenet ollut yksi suomalaisten suosikkileivonnaisia ja sen historia ulottuu 1800-luvulle. Korvapuustit yleistyivät Suomessa kuitenkin vasta toisen maailmansodan jälkeen, jolloin vehnäjauhot, voi ja sokeri olivat halventuneet. 

Kansallisen korvapuustipäivän tarkoituksena on, paitsi houkutella nauttimaan valmiista pullista, myös elvyttää ja edistää leipomistaitoja.

(lähteet: tiede.fi, yle.fi ja hiidenkivi-lehti.fi)

Palmian ravintoloissa nautitaan itsepaistettuja mehevän tuoreita korvapuusteja. Osta pussillinen kotiin, ilahduta työkavereitasi, vie tuliaseksi ja nauti paikan päällä.

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.