Hävikkiviikolla kiinnitetään huomiota ruokahävikkiin

Teemat / Hävikkiviikolla kiinnitetään huomiota ruokahävikkiin

"On arvioitu, että kaikkiaan maailman ruoasta 25-30 % päätyy roskiin. Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenes vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, satojen eurojen arvosta." (havikkiviikko.fi)

Palmia osallistuu jälleen valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon, jonka tarkoituksena on edistää tietoisuutta hävikkiruoasta, herättää keskustelua ja ennen kaikkea saada ihmiset tekemään arjessaan valintoja hävikin pienentämiseksi.

Palmian ravintoloissa hävikkiä vastaan tehdään systemaattisesti työtä ja hyviä tuloksia saadaan aikaan mm. huolellisen ruokalistojen ja hankintojen suunnittelun ja sitä kautta mahdollisimman nopean varaston kierron myötä. Myös lounaan erävalmistus on merkittävä tekijä. Buffet-lounaalla pienemmät astiat vähentävät hävikkiä, kun ruokaa ei kerralla oteta liikaa. Buffet-lounaalla ruokaa voi halutessaan hakea lisää.

Suunnittelusta huolimatta ruokaa jää kuitenkin toisinaan yli. Palmian ravintoloissa on käytössä ResQ Club -palvelu, jonka kautta hävikkiruokaa myydään annoksina mukaan edulliseen hintaan. ResQ Clubin kautta myytävä ruoka ei ole ollut linjastossa esillä ja se on aina jäähdytetty ja kylmäsäilytetty asianmukaisesti. ResQ Clubia on hyvin helppo käyttää mobiilisovelluksella. Tällä hetkellä ResQ Club on käytössä Svengissä, Fuudissa, Kallion korttelissa, Kavissa sekä Kaupungintalon ravintolassa. Syksyn aikana palvelu laajenee kuuteen uuteen ravintolaan (Elmstreet, Greenport, Kampin rafla, Konservatorio, Malmitalo ja Puro).

Hävikkiviikko näkyy Palmian ravintolasaleissa Hävikkiviikon teemajulisteissa ja tietoiskuissa. Ravintoloissa myös seurataan hävikkiä näkyvästi seurantataulukolla. Hävikkiviikko näkyy lisäksi Palmian sähköisissä kanavissa ja sosiaalisessa mediassa.

 

Lue ravintola Huoltamon ja kahvila Piccolon hävikkitalkoista Monessa mukana -blogista:
monessamukana.palmia.fi

Lue lisää ResQ Clubin toiminnasta: www.resq-club.com

Lue lisää Hävikkiviikko-kampanjasta: www.havikkiviikko.fi

3 faktaa ruokahävikistä

1. 1,3 mrd tonnia ruokaa heitetään vuosittain maailmanlaajuisesti pois. Määrällä voisi ruokkia noin 2 miljardia ihmistä.

2. Globaalisti tuotetuista maitotuotteista ja kananmunista 20 % jää käyttämättä

3. Suomalainen ostaa vuosittain 54 kg hedelmiä. Näistä kymmenesosa päätyy roskiin.

(havikkiviikko.fi)

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.