Ajankohtaista

Palmian ruokapalvelut toiminnassa julkisissa palveluissa sekä monessa muussa kriittisessä kohteessa

9.04.2020 15:56

Koronavirustilanteen vaikutus on ollut Palmian ravintola- ja ruokapalveluissa suuri. Tästä huolimatta julkisissa ruokapalveluissa roolimme on merkittävä ruokailun takaamiseksi. Tuotamme ruokapalveluja auki olevissa päiväkodeissa ja 1.-3. luokkaisille lähiopetusta tarjoavissa kouluissa. Huolehdimme osaltamme lisäksi etäopetuksessa olevien koululaisten ruokailusta. Riihimäen ja Kanta-Hämeen sairaaloissa sekä hoivakodeissa huolehdimme hoitohenkilökunnan ja potilaiden ruokailusta normaaliin tapaan.

Etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokapalvelut

Hoidamme etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokapalvelun jakamalla kotilounaskasseja tai eväskasseja tai järjestämällä ruokailun kouluilla sopimuksen mukaisesti eri kaupungeissa. Kaikki etätyöskentelyssä olevat perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja palveluun tekemällä tilauksen tai ilmoittautumalla ennakkoon. Esimerkiksi Hämeenlinnassa kotilounaskassit sisältävät valmiita kylmiä aterioita, joita koululaisten on helppo itsenäisesti lämmittää mikroaaltouunissa. Ruokakassi sisältää viiden päivän lounaat, näkkileipää, maitoa, margariinia ja vihanneksia. Saman tyyppinen ruokakassipalvelu alkaa pääsiäisen jälkeen myös Riihimäellä. Eväskasseja toimitetaan mm. Espoossa ja Vantaalla. Helsingissä etäoppilaat voivat tulla koululle ruokailemaan ennakkoon ilmoittautumalla. Jokainen kunta tai koulu tiedottaa ja ohjeistaa kuntalaisiaan omista käytännöistään.

Ravintolapalveluissa keskitymme kriittisiin kohteisiin

Lounasravintolamme toimivat Suomen hallituksen linjausten mukaisesti ja suurin osa ravintoloistamme on suljettu toistaiseksi. Turvaamme ruokailun Helsingin kaupungin työntekijöille, tietyissä valtion tehtävissä työskenteleville, terveydenhuollon kohteiden henkilöstöille sekä esimerkiksi Yleisradion henkilöstölle. Pidämme ravintoloita auki näissä kriittisissä kohteissa toimivien työntekijöiden ruokailun turvaamiseksi, mutta olemme valitettavasti joutuneet sulkemaan kyseiset ravintolamme kokonaan muilta asiakkailta toistaiseksi. Poikkeusaikana ajantasainen tieto lounasravintoloiden tilanteesta löytyy täältä.