Ajankohtaista

Koronavirusepidemian vaikutukset julkisiin ruokapalveluihin

18.03.2020 13:15

Koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten ruokatarjonta voi poiketa julkaistuista ruokalistoista koronavirusepidemian aiheuttamana poikkeusaikana. Osa ruokapalvelukohteista sulkeutuu kokonaan.

Suomen hallituksen 16.3.2020 tekemän linjauksen mukaan mm. koulujen ja oppilaitosten opetustilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään 18.3.-13.4. välisenä aikana. Poikkeuksena lähiopetusta tullaan järjestämään mm. niille 1-3 luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Me Palmialla olemme varautuneet poikkeusoloihin ja turvaamme ruokapalvelut niissä koulu- ja oppilaitoskohteissa, joissa opetustoiminta jossain muodossa jatkuu tai etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokahuoltoa järjestetään. Suuressa osassa päiväkotikohteita toiminta jatkuu, mutta todennäköisesti supistettuna. Jokainen kaupunki ja oppilaitos vastaa oman tilanteensa tiedottamisesta oppilaille, opiskelijoille ja vanhemmille.

Koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten ruokatarjonta voi poiketa julkaistuista ruokalistoista koronavirusepidemian aiheuttamana poikkeusaikana. Niissä toimipaikoissa, joissa opetustoiminta jatkuu 18.3.-13.4. välisenä aikana ruokapalvelu turvataan, mutta muutokset ruokalistoilla ovat mahdollisia.

Pyydämme jokaista toimipaikoissamme ruokailevaa ja vierailevaa kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan sekä välttämään virustartunnan levittämistä ilmateitse. Pesethän siis kätesi huolellisesti vedellä ja saippualla ennen saapumista ruokailuun. Voit tehostaa käsihygieniaa käyttämällä käsidesiä. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan. Koronavirusepidemian myötä kiinnitämme kaikissa ruokapalvelukohteissamme tehostetusti huomiota hygieniaan, siivoukseen sekä muihin virustartuntoja ehkäiseviin toimintatapoihin, jotta toimipaikoissamme on turvallista ruokailla.