Talvikauden ihanimmat herkut

Teemat / Talvikauden ihanimmat herkut

Talven herkut ravintoloistamme

Runeberginpäivä 5.2.
Mehevä runebergintorttu kruunaa kahvihetken.
24.1.-6.2. Runebergintorttu ja kahvi yhteishintaan 4,50 e.

Laskiaissunnuntai 27.2. ja laskiaistiistai 1.3.
Ihanan täyteläiset laskiaispullat paistetaan ravintoloissa itse.
Koko helmikuun ajan laskiaispulla ja kahvi yhteishintaan 4,50 e.

Tuotteita voi ostaa myös mukaan. Kysy lisää omasta ravintolastasi.

Tervetuloa nauttimaan! 

Juhlapäivien historiaa

Runeberginpäivä 5.2.

Johan Ludvig Runeberg eli vuosina 1804-1877 ja häntä pidetään Suomen kansallisrunoilijana. J. L. Runeberg mm. kirjoitti sanat Maamme-lauluun ja työskenteli kaunopuheisuuden dosenttina Helsingin yliopistossa. Vielä tänä päivänä elää sanonta ”puhuu kuin Ruuneperi”, joka tarkoittaa toisaalta lahjakasta, monisanaista ja kaunopuheista sanaseppää tai toisaalta pitkästyttävää, vuolaasti ja loputtomasti jatkavaa puhujaa.

Runebergille on pystytetty useita muistomerkkejä ja patsaita. Tunnetuin niistä lienee Helsingin Esplanadin puistossa sijaitseva patsas, joka on hänen poikansa Walter Runebergin veistämä. Runebergin päivän maistuvin perinne on tietysti runebergintorttu. Se on myös virallinen liputuspäivä.

Laskiainen

Laskiaisella on sekä pakanallisia että uskonnollisia perinteitä. Ajankohta määräytyy vuosittain pääsiäisen mukaan ja yksi ehdokas nimen alkuperäksi onkin paastoon laskeutumisessa. Laskiaista on juhlittu Suomessa talviriehana, johon kuuluu mäenlasku ja muut talviset ulkoaktiviteetit. Entisaikaan ja miksei vieläkin laskiaismäessä huudetaan: ”pitkiä pellavia!”. Mitä kauemmas kelkka luisti, sitä pidempiä pellavia saatiin.

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.