Tällä viikolla Palmian ravintoloissa virittäydytään Halloweenin tunnelmaan

Teemat / Tällä viikolla Palmian ravintoloissa virittäydytään Halloweenin tunnelmaan

Perjantaina 2.11. monessa Palmian ravintolassa nautitaan ihanan mausteisia makuja, mm. tulisia kananuijia ja Cajun-pataa. Toki tarjolla on myös kurpitsaa, esimerkiksi keitossa tai jälkiruoassa. Kurkkaa oman ravintolasi lounaslista täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/ravintolat/

Halloween näkyy lisäksi monen ravintolan herkkutorilla, joilta voit ostaa mukaan viikonlopun parhaat herkut. Tarjolla on mm. Lakritsi-sitruunakakkua tai Rocky road -suklaapaloja. Kysy tarjonnasta lisää omasta ravintolastasi.

Halloweenin herkkuja on tarjolla myös kahviloiden vitriineissä.

Tervetuloa Halloweenin viettoon Palmian ravintolaan!

Kaikuja tuonpuoleisesta

Halloween juontaa juurensa mm. kelttien uskomuksiin yhteydestä tuonpuoleiseen maailmaan, joka oli mahdollista erityisesti kerran vuodessa silloin, kun luontokin kuihtui ja kuoli. Uskottiin, että henget saattavat houkutella ihmisiä mukaansa ja sen estämiseksi poltettiin kokkoja. Suomessa vastaava juhla oli sadonkorjuun aikaan vietetty kekri.

Kristinuskon myötä kelttien juhlan ja kekrin korvasi pyhäinpäivä, johon siihenkin liittyivät vahvasti tuonpuoleinen, vainajat ja itse paholainen, kuin myös noidat, mustat kissat, lepakot sekä muut pahojen voimien edustajat.

Halloween päätyi 1800-luvulla irlantilaissiirtolaisten mukana Amerikkaan ja siihen on sen jälkeen liitetty runsaasti karnevaalihenkeä. Nykyään Halloween on Yhdysvalloissa suosituin juhla joulun jälkeen.

(lähde: yle.fi)

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.