Kevään ruokateema vie Italian täyteläisten makujen äärelle Vantaalla, Nurmijärvellä, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa
Vantaan, Nurmijärven, Riihimäen ja Hämeenlinnan toiminnassa olevissa päiväkodeissa ja kouluissa sukelletaan Italian ruokateemaan viikolla 17 eli 20.-24.4.
Ruoalla on Italiassa oma erityinen merkityksensä ja siihen liittyy vahvasti myös yhteisöllinen näkökulma. Perhekeskeinen kansa tekee ja nauttii illalliset ja viikonlopun päivälliset yhdessä perheen, suvun ja ystävien kanssa. Italiassa on monipuolinen ruokakulttuuri, joka vaihtelee eri alueiden välillä. Italialaisen keittiön perusaineksia ovat yrtit, valkosipuli, tomaatti, juustot sekä oliiviöljy. Pohjoisessa käytetään enemmän voita, viiniä, riisiä ja polentaa. Etelässä taas käytetään öljyä, tomaattipohjaisia kastikkeita ja pastaa.
Italialaisessa keittiössä käytetään laadukkaita ja sesonginmukaisia raaka-aineita, jotka tuotetaan lähellä. Rannikolla syödään luonnollisesti enemmän kalaa ja mereneläviä, sisämaassa lihaa, lammasta ja makkaroita. Italiasta tuttuja juustoja ovat mm. parmesan, pecorino, ricotta, gorgonzola, mascarpone ja mozzarella. Makua ruokaan saadaan lisäksi yrteistä, öljyistä, sitruksista, valkosipulista, oliiveista ja mausteista.
Italiasta tuttuja ruokia ovat mm. pasta, risotto, pizza, juustot, tiramisu, pannacotta ja gelato eli italialainen jäätelö.
Herkullista makumatkaa!