Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää vietetään keskiviikkona 29.9.2021.

Teemat / Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää vietetään keskiviikkona 29.9.2021.

Kansainvälinen koulumaitopäivä on FAO:n eli YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön vuosittain koordinoima päivä, jota vietetään ympäri maailman. Päivän tarkoitus on kertoa koulumaidon merkityksestä lasten ravitsemuksessa (Lähde: FAO). Lasillinen koulumaitoa on monelle lapselle tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman. Meillä Suomessa koulumaitopäivä on joka päivä. Suomessa koululaiset voivat valita ruokajuomaksi maidon tai piimän joka päivä. Kaikkialla maailmassa näin ei ole. Suomalaiskouluissa tarjottavat ateriat juomineen perustuvat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokasuositukseen.

Vuosittain syyskuun viimeisenä keskiviikkona vietettävä kansainvälinen koulumaitopäivä edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, terveellisiä elämäntapoja ja kertoo maidon merkityksestä hyvässä ravitsemuksessa. Kansainvälisenä koulumaitopäivänä tarjotaan koululaisille lasillinen maitoa monessa sellaisessakin maassa, jossa koulumaitoa ei normaalisti ole tarjolla.

Ravitseva koululounas ruokajuomineen auttaa lapsia pysymään virkeinä koko koulupäivän.

Kansainvälinen koulumaitopäivä on FAO:n (YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö) lanseeraama ja koordinoima. Päivän tarkoitus on kertoa koulumaidon merkityksestä lasten ravitsemuksessa. Syyskuun viimeinen keskiviikko on valittu siksi, että se on koulupäivä useimmissa maissa.

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.