Itämeripäivänä tarjoamme Itämeriystävällistä ruokaa

Teemat / Itämeripäivänä tarjoamme Itämeriystävällistä ruokaa

Itämeripäivä 27.8.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. (itameripaiva.fi)

Itämeripäivään sisältyy erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joista yksi näkyvästi esillä oleva teema on ruoka. Moni ruoka-alan toimija osallistuu päivään tarjoamalla Itämeren kalaa tai muuten Itämeriystävällistä ruokaa. 

Palmia tarjoaa Itämeripäivänä särkeä ja silakkaa

Itämeripäivänä Palmia tarjoaa ravintola- ja ruokapalvelukohteissaan Itämeriystävällistä kalaa ja kasvisruokaa. Koulu- ja oppilaitoskohteisiin on suunniteltu herkulliset burgerit rukiisista silakkamurekepihveistä. Silakkamurekepihvejä nautitaan lisukkeineen myös päiväkodeissa sekä sairaala- ja hoivakohteissa. Lounasravintoloissamme tarjoamme lähikalahankkeessa kehitettyjä särkipihvejä lisukkeineen. Kaikkiaan Palmia tarjoaa teemapäivän aikana lähes 40 000 Itämeriystävällistä ateriaa.

Vastuullisia kalavalintoja

Meillä Palmialla vastuulliset valinnat ohjaavat toimintaamme monessa asiassa ja noudatammekin elintarvikehankinnoissamme WWF:n kalasuosituksia ja suosimme lähikalan ja Itämeren kalan käyttöä. Käytämme ravintoloissamme pääsääntöisesti vain vihreällä merkittyjä kalalajeja, joiden kannat on todettu elinvoimaisiksi. Myöskään niiden pyynti tai kasvatus ei aiheuta merkittäviä ympäristöhaittoja.

Vuonna 2016 Palmia oli mukana John Nurmisen Säätiön lähikalahankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli poistaa Saaristomerestä merkittävä määrä ravinteita särkikalaa kalastamalla ja tuomalla sitä ruokapöytiin. Hanketoiminta tähtäsi eettisen lähiruuan tuottamiseen ja sen suosion kasvattamiseen. Hankkeessa kalastetut särjet päätyivät pihveiksi Palmian lounasravintoloiden lautasille. Näitä särkipihvejä pääsee maistamaan Itämeripäivänä Palmian lounasravintoloissa. Katso video särjen matkasta ruokapöytään klikkaamalla kuvaa:

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Hyvää Itämeripäivää!

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

• Itämeripäivän verkkosivut

• John Nurmisen Säätiön verkkosivut

• Särjen matka ruokapöytään video

• Laske oma Itämerijalanjälkesi Helsingin Sanomien laskurilla

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.