Itämeripäivänä tarjoamme Itämeriystävällistä ruokaa

Teemat / Itämeripäivänä tarjoamme Itämeriystävällistä ruokaa

Itämeripäivä 25.8.

Tule mukaan juhlistamaan Itämeripäivää! Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä oman lähimeremme kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Voit osallistua monella eri tavalla, kaikki tapahtumat ja osallistumisideat löydät Itämeripäivän sivuilta itameripaiva.fi

 

Palmia mukana Itämeripäivässä

Itämeripäivänä Palmia tarjoaa ravintola- ja ruokapalvelukohteissaan Itämeriystävällistä kalaa ja kasvisruokaa. Koulu- ja oppilaitoskohteissa, päiväkodeissa sekä sairaala- ja hoivakohteissa nautitaan silakkamurekepihvejä lisukkeineen tai burgereina. Lounasravintoloissamme tarjoamme särkipihvejä ja herkullista kasvisruokaa lisukkeineen. Kaikkiaan Palmia tarjoaa teemapäivän aikana lähes 50 000 Itämeriystävällistä ateriaa.

Vastuullisia kalavalintoja

Meillä Palmialla vastuulliset valinnat ohjaavat toimintaamme monessa asiassa ja noudatammekin elintarvikehankinnoissamme WWF:n kalasuosituksia ja suosimme lähikalan ja Itämeren kalan käyttöä. Käytämme ravintoloissamme pääsääntöisesti vain vihreällä merkittyjä kalalajeja, joiden kannat on todettu elinvoimaisiksi. Myöskään niiden pyynti tai kasvatus ei aiheuta merkittäviä ympäristöhaittoja.

Vuonna 2016 Palmia oli mukana John Nurmisen Säätiön lähikalahankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli poistaa Saaristomerestä merkittävä määrä ravinteita särkikalaa kalastamalla ja tuomalla sitä ruokapöytiin. Hanketoiminta tähtäsi eettisen lähiruuan tuottamiseen ja sen suosion kasvattamiseen. Hankkeessa kalastetut särjet päätyivät pihveiksi Palmian lounasravintoloiden lautasille. Näitä särkipihvejä pääsee maistamaan Itämeripäivänä Palmian lounasravintoloissa. 

Syömällä Itämeren kalaa autat vähentämään tehokkaasti Itämeren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.

Hyvää Itämeripäivää!

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

• Itämeripäivän verkkosivut

• John Nurmisen Säätiön verkkosivut

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.