Hyvää Helsinki-päivää

Teemat / Hyvää Helsinki-päivää

Pääkaupunkimme täyttää tänä vuonna 471 vuotta ja syntymäpäivää juhlitaan jokavuotiseen tapaan 12.6.

Helsinki-päivän aattona perjantaina 11.6. tarjoamme Helsingin päiväkodeissa kalakeittoa ja raparperipiirakkaa.

Perinteistä herkullisen mehevää Kaupungintalon ravintolan raparperipiirakkaa voit tehdä myös kotona. Katso resepti ja video sivupalkissa.

Hyvää Helsinki-päivää!

Helsinki-päivän raparperipiirakka

Uunipellillinen, noin 20-25 palaa

• Kananmunia 4 kpl
• Sokeria 3 ½ dl
• Rypsiöljyä 1 dl
• Vehnäjauhoa 4 ½ dl
• Leivinjauhetta 2 ½ tl
• Vaniljasokeria 3 tl
• Omenatäysmehua 1 dl
• Raparperia n. 400 g

Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, sulata pilkotut raparperit. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  

Katso reseptivideo: LINKKI

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.

// %>