Hurjan makoisaa Halloweeniä!

Teemat / Hurjan makoisaa Halloweeniä!

Halloween-lounas lounasravintoloissa perjantaina 1.11.

Palmian lounasravintolat eläytyvät Halloweenin teemaan somistusten ja erityisen hyvä ruoan myötä. Tule nauttimaan täyteläisiä ja mausteisia makuja. Tarjolla mm. bataattikeittoa, possun niskaa, broilerin koipia Louisiana hot, tortilloja ja aterian kruunuksi amerikkalaisia pannukakkuja.

Tarkista oman lounasravintolasi lista täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/ravintolat/

Halloween

Halloween juontaa juurensa mm. kelttien uskomuksiin yhteydestä tuonpuoleiseen maailmaan, joka oli mahdollista erityisesti kerran vuodessa silloin, kun luontokin kuihtui ja kuoli. Uskottiin, että henget saattavat houkutella ihmisiä mukaansa ja sen estämiseksi poltettiin kokkoja. Suomessa vastaava juhla oli sadonkorjuun aikaan vietetty kekri. Kristinuskon myötä kelttien juhlan ja kekrin korvasi pyhäinpäivä, johon siihenkin liittyivät vahvasti tuonpuoleinen, vainajat ja itse paholainen, kuin myös noidat, mustat kissat, lepakot sekä muut pahojen voimien edustajat.

Halloween päätyi 1800-luvulla irlantilaissiirtolaisten mukana Amerikkaan ja siihen on sen jälkeen liitetty runsaasti karnevaalihenkeä. Nykyään Halloween on Yhdysvalloissa suosituin juhla joulun jälkeen.

(lähde: yle.fi)

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.