Helsingin ja Hämeenlinnan koulu- ja päiväkotikohteissamme vietetään Lähi-Itä teemaviikkoa maaliskuussa
Palmian ruokasuunnittelijat ovat luoneet erityisen ruokalistan Lähi-Itä teemaviikolle. Lähi-idän makuihin kuuluu valkosipulin, maustekurkuman ja kuminan kaltaisia mausteita, okraa, oliiviöljyä ja oliiveja, seesaminsiemeniä, kikherneitä, minttua, hunajaa ja pitaleipää. Ruoassa on paljon makuja, mutta ruoka ei ole tulista, jolloin se sopii pienemmillekin lapsille.
Lähi-idän keittiötä voisi luonnehtia kiehtovaksi sekoitukseksi vaikutteita erityisesti arabialaisesta, iranilaisesta, israelilaisesta, kurdilaisesta ja turkkilaisesta ruokaperinteestä.
Lähi-idän reseptit soveltuvat hyvin suomalaiseen kestävän kehityksen ruokakulttuuriin, sillä Lähi-idässä syödään paljon kasvisruokaa ja liharuoatkin sisältävät paljon kasviksia. Suomessa tunnetuimmat Lähi-idän ruokalajit lienee hummus ja falafel.