Hävikkiviikko Nurmijärvellä 18.-22.11.
Hävikki-teemaviikolla kiinnitetään erityistä huomiota ruokahävikkiin, mutta ruokahävikin ympäristövaikutukset tulisi olla mielessä päivittäin. Ruokahävikki on yksi merkittävimpiä asioita jota vähentämällä kuka tahansa voi vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin.
"Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä." (havikkiviikko.fi)
Palmian kouluravintoloissa ruokahävikkiä torjutaan huolellisella ruokalistojen ja hankintojen suunnittelulla ja ruoan valmistuksessa eri työvaiheissa pyritään minimoimaan hävikin syntyminen. Jokainen ruokailija ja kuluttaja voi myös itse omalla toiminnallaan vaikuttaa ruokahävikin määrään. Esimerkiksi itse otettavaa ruokaa tulisi aina ottaa maltilla ja vain sen verran kuin jaksaa varmasti syödä. Omassa keittiössä kannattaa suunnitella etukäteen mitä ruokaa aikoo tehdä ennen kuin käy kaupassa. Jääkaappi on hyvä käydä läpi vähintään kerran viikossa ja käyttää vanhaksi menevät ruoat järjestyksessä.