Amerikan teema koulu- ja päiväkotikohteissa

Teemat / Amerikan teema koulu- ja päiväkotikohteissa

Makumatka Amerikkaan

Kaikissa koulu- ja päiväkotikohteissa järjestetään Amerikka-teema 14-18.3. Teemaan on valittu jokaiselle päivälle ruoka, joka edustaa amerikkalaista ruokakulttuuria. Teemaruoat ovat tarjolla ainoastaan lounaalla. Teemaviikkoa varten olemme tehneet paljon tuotekehitystä ja tuoneet uusia makuja koulu-, sekä päiväkotien ruokailuhetkiin.

Makumatka alkaa maanantaina Texasista. Texas, BBQ-kulttuuri on yksi kantava makumaailma Teksasilaisessa keittiössä. 

Tiistaina nautitaan meksikolaisen keittiön antimista. Meksikolaista ruokakulttuuria on kutsuttu yhdeksi maailman kolmesta tärkeimmästä gastronomiasta kiinalaisen ja ranskalaisen keittiön ohella.

Keskiviikkona matka vie Etelä-Carolinaan. Mac and cheese ja rasvassa paistetut leivitetyt ruoat ovat suosittuja Amerikassa.

Torstaina pysähdymme Lousianaan. Louisianalaisessa ruoassa yhdistyvät ranskalaisesta maalaiskeittiöstä vaikutteita saanut cajunkeittiö ja kreolikeittiö, jossa on sulassa sovussa espanjalaisia, ranskalaisia ja afrikkalaisia ruokakulttuureja.

Perjantaina makumatka päättyy New Yorkiin. New York lunastaa paikkansa ehkä Yhdysvaltain merkittävimpänä ruokakeskuksena, tarjoten tyypilliseen tapaan monenlaista pikaruokaa katukeittiöistä ja kioskeista.

Enjoy your meal!

Amerikkalainen keittiö on hyvin laaja ja monimuotoinen. Maa on suuri ja perinteiset ruokalajit voivat vaihdella eri osavaltioissa paljonkin.

Vaikutteita amerikkalainen keittiö on saanut eri puolilta maailmaa, joiden myötä amerikkalaiset ruokalajit ovat kehittyneet. Erityisesti kiinalainen ja italialainen ruokakulttuuri ovat vaikuttaneet amerikkalaisiin ruokiin. Lisäksi vaikutteita on tullut myös Afrikasta, Ranskasta, Espanjasta kuin alkuperäiskansoiltakin, kuten intiaaneilta.

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.