Ajankohtaista

Uusi urheilijoiden tarpeisiin kehitetty Härkis-tacopasta ensimaistelussa

17.04.2024 16:20

Mäkelänrinteen lukiolla Palmian keittiössä valmistui tänään urheilijoiden vaativiin tarpeisiin suunniteltua Härkis® Tacopastaa.

Urhea-ravintolassa ensimaistelussa ollut uusi resepti sai hyvän vastaanoton lukiolaisten keskuudessa.

Härkis® on Suomen Olympiajoukkueen virallinen kumppani tänä vuonna, kun joukkue valmistautuu Pariisiin kesäolympialaisiin. Suomen Olympiakomitea järjesti Mäkelänrinteen urheilulukiolla 17.4. ”100-päivää Olympialaisiin” -mediatilaisuuden. Samana päivänä urheilijoiden tarpeisiin kehitetyllä reseptillä valmistettua Tacopasta-lounasta oli saatavilla Urhean lounaalla. Lukiolaisille se maistui erinomaisesti.

Raision Härkis-tiimi kehitti yhteistyössä Suomen Olympiakomitean asiantuntijoiden kanssa herkullisen, terveellisen ja konstailemattoman Tacopasta-reseptin, jossa on riittävästi energiaa, hiilihydraatteja ja proteiineja rankempaankin treenipäivään.

- Olemme kuunnelleet urheilijoita ja luoneet yhdessä Olympiakomitean asiantuntijoiden sekä urheilijoiden kanssa herkullisen reseptin, josta saa tarpeeksi puhtia treeniin, Sari Laasonen Raision tuotekehityksestä kertoo.

Ensimmäistä kertaa tarjolla ollut Härkis Tacopasta maistui kasvisruokapäivänä Mäkelänrinteen urheilulukion opiskelijoille. 

Raision ja Olympiakomitean yhteistyöllä kannustetaan kokeilemaan kasvisruokaa ja purkamaan myyttejä siitä sopivatko kasvisruoka ja urheilu yhteen. Tavoitteena on tuoda esiin muun muassa sitä, että monipuolisesti koostetusta kasvisruoasta todella voi saada tarpeeksi proteiinia ja energiaa urheiluun ja vaikka rankempaankin treenipäivään.


- Meille on kunnia-asia olla Härkiksen kumppanina urheilijoiden vaativiin tarpeisiin kehitetyn kasvisruoan valmistajana. Upeaa, että pääsemme tarjoamaan ruokaa sen ”lanseerauspäivänä” urheilulukion opiskelijoille. Vastaanotto oli erittäin hyvä, toimialajohtaja Ritva Mähönen Palmian ravintola- ja ruokapalveluista kertoo.

Palmiassa edistämme kasvisruokien tarjontaa kouluissa ja oppilaitoksissa, se on osa vastuullisuustyötämme. Kehitämme reseptejä ruokailijoiden palautetta kuunnellen ja tuomme tarjolle nuorten makumaailmaan sopivia ruokia.

Uutiseen liittyvät palvelut