Ajankohtaista

Riihimäen lukiossa vähennetään ruokahävikkiä kevään 2022 aikana

22.03.2022 08:00

Palmia Oy on mukana maa- ja metsätalousministeriön sekä EkoCentrian Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa.

Palmia Oy on mukana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa, jonka osaprojekti on ruokahävikin seuranta Riihimäen lukiossa. Koko ohjelmasta on vastuussa maa- ja metsätalousministeriö sekä EkoCentria. Kehitysohjelman tavoitteena on luoda uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi. 

”Ruokahävikin vähentämiseksi toteutamme Riihimäen lukiossa useita erilaisia toimenpiteitä. Mitään täysin uutta emme ole keksineet, mutta tehostamme entisestään aiempia, hyväksi havaittuja keinoja. Teimme hävikkimittaukset tammikuun lopussa ja toinen mittaus on tulossa toukokuussa samoilla ruokalistaviikoilla vertailtavuuden takaamiseksi. Tavoitteemme on, että ruokahävikki jää alle 10 prosenttiin”, kertoo laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Jaana Kujala Palmia Oy:stä.

”Hävikin vähentämisen ytimessä ovat kaikki eli koulu, koulun oppilaat, kouluravintola ja aterioiden tuotesuunnittelijat. Hävikin vähentäminen onnistuu yhdessä, sitä ei kukaan pysty yksin tekemään”, jatkaa Kujala.

”Aiomme monistaa Riihimäen lukiossa kevään aikana syntyviä hyviä käytäntöjä myös muissa ruokapalvelukohteissamme. Koko ruokahävikkiprojektin tuloksista kerromme toukokuussa 2022.”

Palmia mukaan Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan

Ilmastoystävälliset ruoat -kokeiluprojekti

 

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>