Ajankohtaista

Reilu kauppa auttaa tukemaan kestävää kehitystä

7.05.2019 20:59

Palmia on käyttänyt Reilun kaupan luomukahvia ruoka- ja ravintolapalveluissaan vuodesta 2011 lähtien.

Reilu kauppa on kehittyvissä maissa viljeltävien ja valmistettavien tuotteiden sertifiointijärjestelmä. Viljelijöille taataan vähimmäishinta raaka-aineesta, ja osuuskunta saa lisäpalkkion, joka voidaan sijoittaa esimerkiksi omaan tuotantoon tai infrastruktuuriin, sairaanhoitoon tai koulutukseen paikallisessa yhteisössä. Taloudellinen turva luo edellytykset paremmille työ- ja elinolosuhteille niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

9.5. vietetään Reilua kahvitaukoa ja 11.5. on maailman Reilun kaupan päivä. Sen kunniaksi eri puolilla maailmaa kampanjoidaan reilumman kaupankäynnin puolesta. Palmia on käyttänyt Reilun kaupan luomukahvia ruoka- ja ravintolapalveluissaan vuodesta 2011 lähtien. Tänä päivänä Palmian kokousvieraat juovat päivittäin jopa 1300 kuppia reilua luomukahvia. Vuodessa tarjoamamme reilu luomukahvi mahdollistaa 2520 € kahviosuuskunnille palkkioina sekä 3770 € luomuviljelyyn.

Reilun kaupan teemaviikko näkyy myös Palmian koulu- ja päiväkotikohteissa. Esimerkiksi Riihimäen kouluissa ja päiväkodeissa tarjoamme torstaina 9.5. noin 600 kg Reilun kaupan banaaneja. Valitessamme Reilun kaupan tuotteita osallistumme sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristön kannalta kestävän kehityksen tukemiseen.

Lue lisää osoitteessa https://reilukauppa.fi/