Ajankohtaista

Palmia antaa tunnustusta huippuosaajilleen

5.08.2019 07:21

Ravintola-alan ja ammattikeittiöiden kirkkaimmat tähdet palkitaan vuosittain PRO-gaalassa. Tänä vuonna Palmia haluaa nostaa ehdolle kaksi ammattikeittiöiden ammattilaista ja huipputyyppiä.

Arvostetut PRO-palkinnot jaetaan vuosittain ravintola-alan ja ammattikeittiöiden parhaille osaajille, jotka valitaan finaaliin yleisön ehdotusten ja perustelujen pohjalta.

Auta meitä nimeämällä perusteluineen Palmian suosikkiehdokkaasi tai mieluiten vaikka molemmat PRO-gaalan sivuilla. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa. Haastammekin kaikki asiakkaat, kollegat, palmialaiset, yhteistyökumppanit ja ystävät nimeämään Palmian ehdokkaat PRO-palkintojen saajiksi. Ehdokkaita voi nimetä 14.10.2019 asti.

Lue ehdokkaistamme lisää alla ja ehdota osoitteessa https://propalkinnot.fi/ehdota/

* Keittiöpäällikkö Jetro Luumi, ravintola Huoltamo (Ylen ravintolat), Helsinki *

"Periksi en kyllä anna...
... ennen kuin tavoite on saavutettu. Ja siinä kohti tähtäimessä onkin jo uusi tavoite.”

Jetron vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti sitoutuminen ja peräänantamattomuus, asiakkaan kanssa oleminen sekä tiimin motivoiminen ja kannustaminen.

”Jetro Luumi on asiakaspalvelussa kuin kala vedessä. Hän keskustelee asiakkaiden kanssa ja vie asiakkaiden palautteet toimintaan. Jetro hallitsee työtehtävänsä erinomaisesti ja johtaa työryhmää ja sen työskentelyä Palmian liiketoimintamallin ja tavoitteiden mukaisesti päivittäin. Hän saavuttaa työn tavoitteet budjetin mukaisesti ja kehittää aktiivisesti omaa vastuualuettaan tuloskunnon saralla esimerkiksi raaka-ainekustannusten hallinnassa.

Jetro saa sekä työntekijöiltä että esimiehiltä luottamusta. Hän suoriutuu esimiestehtävistään esimerkillisesti ja koko tiimi toimii työssään hyvin”, kertoo esimies Irene Westerlund.

Jetron työura alkoi ketjuravintolassa samaan aikaan kuin opinnot kokkikoulussa. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli muutaman vuoden a la carte -ravintoloissa, mutta perheenlisäyksen johdosta siirtyminen henkilöstöravintolapuolelle mahdollisti päiväpainotteisen työn.

Jetro työskenteli vuosia henkilöstöravintoloissa lojaalilla asenteella sijaistaen ravintolapäällikköä ja keittiömestareita. Eräänä päivänä hänelle ehdotettiin keittiöpäällikön paikkaa, vaikka siihen ei vielä koulutusta ollut. Siitä alkaen Jetro on työskennellyt keittiöpäällikkönä onnistuneesti niin ruuan kehittämisen kuin tuloksen kannattavuuden parissa nyt kolmessa eri paikassa yhteensä noin kuusi vuotta. Oma osaaminen on täydentynyt työnantajan järjestämässä lähiesimiestyön ammattitutkinto -koulutuksessa Helsinki Business Collegessa.

Jetro saa keittiössä "bileet aikaseksi" kesken kiireenkin niin, että kaikilla on hauskaa.
”Olen todella tunnollinen ja rakastan kiirettä”, Jetro sanoo. 

Ehdota Jetroa perusteluineen osoitteessa: https://propalkinnot.fi/ehdota/
Sarja: ammattikeittiön päällikkö
Ehdokkaan etunimi: Jetro
Ehdokkaan sukunimi: Luumi
Ehdokkaan työpaikka: ravintola Huoltamo (Yle), Palmia Oy
Työpaikan paikkakunta: Helsinki
Perustelut: Kerro kuinka Jetro on tehnyt sinuun vaikutuksen!

* Suurtalouskokki Sari Koskinen, Kilonpuiston koulun keittiö, Espoo *

”Asiakkaat ovat ihania. Kun yksikin koululainen kiittää ruuasta, niin se kantaa.”

Sari tekee työtä kovalla ammattilaisen asenteella ja hyvällä ammatillisella itsetunnolla. Hän tekee sitä työtä, missä hän on hyvä. Motivaation lähde ovat lapset.

Sari Koskinen on vahva ammattitaitoinen suurtalouskokki. Sari on varustettu loistavalla huumorintajulla, iloisuudella ja puheliaisuudella. Hän tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa niin työyhteisössä kuin asiakkaissakin, ovat he sitten lapsia tai koulun henkilökuntaa.

"Ammattitaito näkyy työn jäljessä, hän ei pienistä hätkähdä ja pystyy aina löytämään ratkaisut tilanteisiin tiukassakin paikassa. Sari odottaa myös muilta tinkimätöntä työmoraalia ja ammattitaitoa ja on työkaverina reilu. Voin luottaa, että homma toimii ja ei tarvitse perästäpäin selvitellä asiakaspalautteita. Sarilla on iso rooli toimipisteessä; hän osaa organisoida toiminnan ja ohjata muita työntekijöitä tiukasti mutta ystävällisesti. Sari on todella siisti työntekijä ja keittiöt ovat hänen jäljiltään priimakunnossa", kertoo esimies Katri Mononen

Erittäin kokenut Sari valmistui keittäjäapulaiseksi vuonna 1988. Koulutuksen ohella hän työskenteli koko ajan monipuolisesti ruuan parista. Todellinen suurtalouskokin koulu oli kuitenkin Upinniemen varuskunta, missä Sari työskenteli 14 vuotta Puolustusvoimilla kokkina. Varuskunnassa oli vanhempia ja kokeneempia kollegoja, jotka opettivat työtä käytännössä.

Edelleen Sari oppii ja kehittää itseään työssään. Hän käyttää innovatiivisuuttaan ergonomian ja työtapojen helpottamiseen, mikä on tärkeää raskaassa työssä. Hän haluaa pystyä jatkamaan työssään mahdollisimman pitkään terveenä ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Samalla hän jakaa arvokkaita käytännön vinkkejään nuoremmille kollegoilleen.

Suurtalouskeittiön tulokseen Sari vaikuttaa hallitsemalla menekkiä ja hävikkiä. Reseptiä sopeutetaan kohteen menekinseurantaan perustuen ja räätälöinti huomioidaan tavarantilaukseen asti. Näin Sari pyrkii ennaltaehkäisemään hävikin syntymistä, vaikka ennustaminen erityisesti yläkoululaisten kanssa onkin vaikeaa.

”Minulle asiakkaiden tunteminen on tärkeää; jopa sää voi vaikuttaa siihen, miten yläkoululaiset syövät”, pitkän linjan ammattilainen kertoo.

Ehdota Saria perusteluineen osoitteessa: https://propalkinnot.fi/ehdota/
Sarja: ammattikeittiön kokki
Ehdokkaan etunimi: Sari
Ehdokkaan sukunimi: Koskinen
Ehdokkaan työpaikka: Kilonpuiston koulun keittiö, Palmia Oy
Työpaikan paikkakunta: Espoo
Perustelut: Kerro kuinka Sari on tehnyt sinuun vaikutuksen!

Lue lisää Horeca-alan tunnustuspalkinnoista ja PRO-gaalasta: https://propalkinnot.fi/

Uutiseen liittyvät palvelut