Ajankohtaista

Muutimme rakennemuutetut ruokalistat yhteistyössä Finduksen kanssa

14.12.2021 16:33

Yhteistyössä uusia näkökulmia ja käyttövinkkejä

Yhteistyö Finduksen kanssa toi meille hyviä näkökulmia ja käyttövinkkejä rakennemuunnetuille tuotteille. Oma tuotekehitystiimimme räätälöi ruokalistat ja reseptiikan samalla varmistaen ravitsemuksellisen laadun ruokavaliossa. Teimme vahvasti yhteistyötä myös Kanta-Hämeen keskussairaalan ravitsemusterapeuttien, puheterapeutin sekä neurologisen osaston terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja he osallistuivat ruoan laadun arviointiin.

Inspiraatiota ruokalistasuunnitteluun Special Foods -koulutuksesta

”Koulutuksesta jäi todella hyvä fiilis ja se sai meidät inspiroitumaan aiheesta enemmän”, kommentoi Palmian ravitsemusasiantuntija ETM/tuotantosuunnittelija Kirsi-Maria Lankinen tunnelmia koulutuksen jälkeen. Tuotekehitystiimi osallistui räätälöityyn Special Foods -koulutukseen saadakseen lisäosaamista rakennemuutettujen ruokavalioiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Lisänäkemystä tuotekehitykseen

”Koulutuksesta oli meille todella merkittävää hyötyä. Se syvensi meidän näkemystämme ja osaamista nielemishäiriöistä ja sitä kautta mahdollisti meillä tehtävää tuotekehitystä tämän haavoittuvaisessa asemassa olevan asiakasryhmän eteen”, jatkaa Kirsi-Maria koulutuksen hyödyllisyydestä.

Special Foods mukana ruokavaliouudistuksessa

Koulutuksen jälkeen tehotiimimme on kehittänyt huimasti tarjoamiaan rakennemuutettuja ruokavalioita ja Special Foods on ollut mukana ruokavaliouudistusten suunnittelussa. Kirsi-Maria kertookin, että he saivat paljon apua ja vinkkejä suunnitteluun ja osaavat ottaa paremmin huomioon rakennemuutettujen ruokavalioiden turvallisuuden ja ravitsemuksen sekä panostaa entistä enemmän hyvään ruokaan.

 Kohti parempaa ruokahalua

”Saimme hyvin myös vinkkejä siihen, miten voidaan parantaa ruokahalua niissä tilanteissa, kun syöminen on vaikeaa ja ruokahalu on huono”, Kirsi-Maria toteaa. ”Special Foods -tuotteet toimivat meidän tarkoituksiimme todella hyvin. Saimme näytteitä nopealla aikataululla ja pääsimme testaamaan tuotteita käytännössä ja meidän omissa prosesseissamme. Special Foods -tuotteilla saadaan lautaselle niitä värejä, muotoja ja makuja, joita muuten emme pystyisi toteuttamaan”, arvioi Kirsi-Maria Special Foods -tuotevalikoimaa.

Koulutusta keittiö- ja hoitohenkilökunnalle

Special Foods -koulutus toteutettiin syksyllä myös laajemmin Palmian keittiöhenkilökunnalle sekä hoitohenkilökunnalle. ”Yhteistyö on ollut ratkaisevassa asiassa siinä, että ollaan saatu meillä tuotekehitystä eteenpäin”, toteaa Kirsi-Maria loppuun.

 Lue lisää: https://www.specialfoods.fi/miksi-special-foods/asiakaskokemuksia

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>