Ajankohtaista

Luomun käyttö lisääntyy Palmian ruokapalveluissa

18.05.2020 04:26

Luomuruoka tuotetaan valvotusti luonnonmukaisilla menetelmillä ilman keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Luomutuotannossa otetaan huomioon sekä eläinten että ympäristön hyvinvointi ja se tarkoittaa puhdasta, terveellistä, turvallista ja vastuullista ruokaa.

Portaat luomuun on valtakunnallinen EkoCentrian ohjelma kaikenkokoisille yksityisille ja julkisille ruokapalveluille, jotka haluavat lisätä luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaansa ja sitoutuvat ohjelmaan. Palvelun verkkosivulta kuluttaja voi hakea ravintoloita ja ruokapalvelukohteita ja tarkistaa minkä verran niissä käytetään luomua.

Palmia käyttää ruokatuotannossaan mm. seuraavia luomutuotteita: viljatuotteita, maitotuotteita, vihanneksia, hedelmiä, tofua, kahvia ja teetä. Vuonna 2019 Palmian kaikissa ruokapalvelu- ja ravintolakohteissa käytettiin yhteensä 74 000 kg luomua. Uusimman vuonna 2020 päivitetyn laskelman mukaan Palmian ravintolat ovat Portaat luomuun -tasoilla 4 tai 5. Se tarkoittaa, että ravintoloissa käytetään jo runsaasti luomua. Uusina Palmian kohteina Portaat luomuun -ohjelmassa ovat mukana Riihimäen ruokapalvelukohteet, jotka ovat tasolla 4 sekä Helsingin julkiset ruokapalvelukohteet, jotka ovat tasolla 2.

Lue lisää luomusta ja Portaat luomuun -ohjelmasta:

http://www.luomuravintola.fi/

https://proluomu.fi/

Uutiseen liittyvät palvelut