John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tekojen parissa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Itämeripäivän tarkoituksena on myös lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.
Arjen ruokavalinnoilla on aina merkitystä – siksi helpoin tapa osallistua Itämeripäivään onkin nauttia Itämeri-ystävällisiä antimia. Lounasravintolamme kutsuvat teemapäivänä syömään herkullista lähikalaa ja maistuvia lisukkeita.
Palmia suosii Itämeripäivän menuissa Itämeren ja lähivesien kaloja viljatuotteiden ja kasvisten kera. Teemapäivänä kouluissa ja päiväkodeissa päästään nauttimaan maukkaista silakka-kaurapyöryköistä. Ravintoloidemme Itämerimenu pitää sisällään hauesta ja lahnasta itse tehdyt pihvit Lindströmin tyyliin, sinappista perunasosetta sekä tillicoleslaw’ta – alkukeittoa ja jälkiruokaa unohtamatta. Lähimmän lounasravintolasi löydät täältä.
Meillä Palmiassa vastuulliset valinnat ohjaavat toimintaamme monessa asiassa. Suosimme ravintoloissamme kestävästi pyydettyjä kalalajeja, ja yhä useammin Itämeren ja lähialueiden kalaa. Itämeripäivän kalapihveissä käyttämämme lahna kuuluu särkikaloihin, joiden ylisuuret kannat uhkaavat lisätä vesien rehevöitymistä. Itämeren kalaa syömällä voikin auttaa vähentämään tehokkaasti meren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.
Hyvää Itämeripäivää!