Ajankohtaista

Hämeenlinnan koululaiset pääsevät vaikuttamaan makuraadeissa

4.10.2019 16:38

Hämeenlinnan koulun oppilaskunnan jäsenille järjestettävät makuraadit ovat tilaisuuksia, joissa oppilaat pääsevät maistelemaan uusia ruokia ja keskustelemaan kouluruoasta vastaavien asiantuntijoiden kanssa.

Makuraadit oppilaskunnille

Hämeenlinnan alakoulujen oppilaskunnat pääsivät maistelemaan Palmian kouluruokia sekä keskustelemaan kouluruoasta vastaavien asiantuntijoiden kanssa 2.10. järjestetyssä makuraadissa. Makuraadin maisteluun valittiin kolme kouluruokareseptiä: tonnikalapastavuoka, broileribolognese sekä tomaatti-mozzarellapastavuoka, jotka oppilaat saivat arvostella asteikolla 1-5 sekä antaa avointa kirjallista palautetta. Oppilaiden kanssa myös keskusteltiin maisteltavista ruoista sekä kouluruoasta yleisesti.

- Keskustelu alakoululaisten kanssa oli hyvin antoisaa ja he olivat analyyttisiä perustellessaan palautteitaan. Myös nuorten huoli ympäristöstä ja ilmastoasioista nousi esille ja siihen liittyvästä palveluntuottajan vastuusta keskusteltiin, kertoo Palmia Foodsin projektipäällikkö Teresa Ritala.

Arvokasta palautetta kouluruoan kehittämiseen

Maisteltavista ruoista tonnikalapastavuoka oli ehdoton suosikki ja moni toivoi sen lisäämistä listalle. Muutkin ruoat saivat paljon hyvää palautetta, mutta myös kritiikkiä, joten mielipiteissä oli niiden kohdalla enemmän jakaumaa.

Nykyisistä ruokalajeista suosikeiksi mainittiin mm. pinaattiletut, puurot, kalapuikot, pastat ja myös kasvisruoat. Perunaruokia arvosteltiin niiden koostumuksen tai maun takia. Kirjallisten palautteiden mukaan moni ei pidä ruokiin lisätyistä kasviksista. Salaattipöytään toivottiin monipuolisempia salaatteja ja esillelaittoa komponentteina.

Kaikki palautteet otetaan huomioon reseptiikan kehittämisessä ja ruokalistojen suunnittelussa. 

Hämeenlinnan yläkoulujen oppilaskunnille järjestetään vastaava tilaisuus 6.11.

Kuvassa makuraadin ruoista vastanneet tuotekehityspäällikkö Janne Häkkänen ja tuotekehittäjä Mika Isokorpi.

Uutiseen liittyvät palvelut