MENU

Uratarinat

Viivi Mustosella selkeä suunta ravintola-alalle

Viivi Mustonen tiesi jo yläkoulun kotitaloustunnilla, että oma ala on löytynyt. Nyt hän työskentelee Palmialla, Pohjois-Tapiolan koulussa ruokapalveluvastaavana. Tulevaisuudessa siintelee ravintolapäällikön ammatti.

Katso ja kuuntele videolta Viivi Mustosen uratarina

Viivi Mustonen aloitti ravintola-alan opinnot peruskoulun jälkeen Hyvinkään ammattikoulussa Hyriassa. Mustonen valmistui 2014, minkä jälkeen hän on ehtinyt hankkia monipuolista kokemusta kokin ammatista.

”Työskentelin jo opintojen ohella Hyvinkään Rax-ravintolassa. Lisäksi olen ollut kokkina sekä Rossossa että seurakunnan pitopalvelussa. Hyvinkäältä siirryin helsinkiläisen päiväkodin keittiöön. Töitä on aina löytynyt hyvin”, Mustonen kertoo.   

”Olen tarkoituksella hakeutunut erityyppisiin työpaikkoihin, olen nähnyt tämän alan hyvät ja huonot puolet. Kokemuksista tulee olemaan hyötyä tulevaisuuden esimiestehtävissä.”

Monipuoliset tehtävät Palmian ravintoloissa

Vuonna 2017 Mustonen aloitti työt Palmian lounasravintolassa.

 ”Ensimmäinen paikka Palmialla oli Kuntatalossa kokkina ja kylmäkkönä, sieltä siirryin kuuden kuukauden päästä Kallion virastotaloon kokiksi. Kuntatalossa vastuullani oli kahvilatuotteet ja salaattibuffet. Kallion virastotalossa valmistin lämpimän ruuan paikan päällä 150–300 hengelle ja lisäksi kahteen vastaanottokeskukseen.”

Elokuussa 2018 Mustonen siirtyi Espooseen kouluravintolaan, ensin kokiksi Kilonpuiston kouluun ja sitten nykyiseen tehtäväänsä Pohjois-Tapiolan koulun ruokapalveluvastaavaksi.

”Työpäivät alkavat seitsemältä ja loppuvat kello 14.45. Valmistamme arkipäivisin ruoat noin 400–500 koululaiselle, aterioiden määrä vaihtelee paljon. Ensimmäiset ruokailijat tulevat jo kymmeneltä, joten aamut ovat kiireisiä.”

Mustosen tiimissä on hänen lisäkseen 1–2 ruokapalvelutyöntekijää sekä määräajan myös alaa opiskeleva harjoittelija.

”Tänne ei tuoda valmista ruokaa, vaan kaikki valmistetaan itse. Pidän itsenäisestä työstä ja siitä, että minulla on vastuu koko keittiön pyörittämisestä. Hoidan tilaukset, valmistan ruokaa ja suunnittelen keittiöporukan tehtävänjaon.”

Lisää osaamista horeca-alan opinnoista

Nykyisen työn ohella Mustonen jatkaa horeca-alan opintojaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, mistä hän valmistuu aikanaan restonomiksi.

”Palmialla on tuettu tosi hyvin tavoitteitani edetä urallani. Olen saanut entistä vastuullisempia työtehtäviä”, Mustonen kertoo.

Opinnoilla Viivi Mustonen syventää ravintola-alan osaamistaan entisestään. Opiskelu onnistuu töiden ohessa, koska iso osa opinnoista suoritetaan verkko-opiskeluna.

”Joidenkin vuosien päästä – kun uraa ja kokemusta on kertynyt tarpeeksi – näen itseni ravintolapäällikön tehtävissä.”

”Palmialla on tuettu tosi hyvin tavoitteitani edetä urallani. Olen saanut entistä vastuullisempia työtehtäviä”
Ruokapalveluvastaava Viivi Mustonen