MENU

Uratarinat

Turvallisuuspalvelujen projektityöntekijä Mikko Laine

Helsinkiläinen Mikko Laine työskenteli pitkään Palmian turvapalveluissa metron järjestyksenvalvojana. Nyt Laine tekee uraa turvapalveluiden projektityöntekijänä ja on mukana uuden työvuorosuunnittelujärjestelmän käyttöönotossa.

Turvallisuusalan tradenomiksi Laurea Ammattikorkeakoulussa opiskeleva Mikko Laine, 26, päätyi töihin Palmialle pari vuotta sitten. Takana oli muutaman vuoden työkokemus järjestyksenvalvojana, ja nyt Laine toivoi saavansa hieman erityyppistä työkokemusta opintojen ohessa.

Vuoden 2019 alussa Laine siirtyi työskentelemään Palmian pääkonttorille Käpylään, tällä kertaa projektityöntekijän nimikkeellä.

”Halusin erilaista työkokemusta ja tarvitsin kokemusta myös opintoihin vaadittavaa työharjoittelua varten. Juttelin yhden vuoroesimiehen kanssa kentällä ja hän vinkkasi, että minun kannattaa olla yhteydessä palveluesimieheen”, Laine kertoo.

 Palmiassa suunniteltiin samaan aikaan uuden työvuorojärjestelmän käyttöönottoa, ja Laineen siirtyminen projektiin istui hyvin myös Palmian aikatauluihin.

”Nyt olen mukana kehittämässä järjestelmää eteenpäin. Tavoitteena on, että siitä tulee mahdollisimman tehokas ja toimiva.”

Tiimityötä niin kentällä kuin toimistossakin

Laineen työhistoriasta on ollut projektissa iso etu.

”Tiedän, millaista työskentely kentällä on, ja millaisia asioita järjestelmässä täytyy ottaa huomioon”, hän kertoo.

Toimistotyö eroaa kuitenkin valtavasti kentällä tehdystä vartijan työstä.

”Metrossa työ on toiminnallisempaa, eikä päivän kulkua voi juuri ennakoida. Nyt työpäiväni noudattavat enemmän samantyyppistä kaavaa: tarkastan sähköpostit aamulla, keskustelen työkavereiden kanssa ja selvitän, toimiiko järjestelmä oikein”, Laine kertoo.

Hän huomauttaa, että kumpikin työ on silti lähtökohtaisesti tiimityötä.

”Meillä on pieni tiimi mukana kehittämässä järjestelmää ja lisäksi teemme palveluntarjoajan kanssa yhteistyötä. Yksin ei tarvitse puurtaa, vaan kollegoilta saa apua.”

Työpaikalle on myös ollut helppo tulla.

”Perehdytys on ollut kumpaankin tehtävään kattava”, Laine sanoo.

Näköalapaikka alalle

Laineen mukaan mukavinta projektityöntekijän tehtävässä on ollut se, että uusi tehtävä on vihdoin mahdollistanut koulussa opittujen asioiden testaamisen käytännössä. Laineen työkokemus riittäisi jo nyt kattamaan opintoihin vaadittavat työharjoittelut, mutta toistaiseksi hän viihtyy mieluummin Palmialla kuin koulun penkillä.

”Tämä on toki enemmän liiketaloudellista toimintaa kuin suoraan turvallisuusalaa. Koen, että olen päässyt näköalapaikalle tilanteeseen, jossa saan valtavasti suoraa kokemusta johtamisesta ja esimiestyöstä – eli asioista, joista on varmasti hyötyä myös jatkossa, työskentelin sitten millaisissa tehtävissä hyvänsä”, hän sanoo.

Laine uskoo, että Palmia voisi jatkossakin tarjota kiinnostavia etenemismahdollisuuksia uralle.

”Täällä työskentely sopii hyvin ihmiselle, jolla on halua kehittää itseään. Palmialla annetaan mahdollisuus siihen.”

”Täällä työskentely sopii hyvin ihmiselle, jolla on halua kehittää itseään. Palmialla annetaan mahdollisuus siihen.”
Mikko Laine