MENU

Uratarinat

Toimitilahuoltaja Sari Pantsar

Sari Pantsar, 54, asui ja työskenteli Järvenpäässä, kun edelliseltä työnantajalta tuli työtarjous, josta hän ei voinut kieltäytyä.

Siivouspalvelujen toimitilahuoltaja Sari Pantsar

Sari Pantsar, 54, asui ja työskenteli Järvenpäässä, kun edelliseltä työnantajalta tuli työtarjous, josta hän ei voinut kieltäytyä. Vaikka työnantaja myöhemmin vaihtui, niin työkohde säilyi samana. Nyt kuuden lapsen äiti työskentelee Palmian toimitilahuoltajana Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa.

”Kun sain kuulla työkohteesta, ajattelin heti, että tämähän on minun paikkani, tänne minä kuulun. Nyt voin suoraan sanoa, että Ridasjärven päihdehoitokeskus on yksi parhaimmista työkohteista, joissa olen ikinä ollut. Aloitin vasta vuosi sitten, mutta toivon viettäväni koko loppuikäni täällä”, Pantsar nauraa.

Äidin jalanjäljillä

Toimitilahuoltajan ammatti on periytynyt äidiltä. Nuorena Pantsar avusti äitiä, kun he yhdessä arki-iltaisin siivosivat toimistotiloja. Kun Pantsar sai lapsia, päätoiminen työelämä vaihtui luontevasti perhekeskeiseksi.

”Muistan vannoneeni, että siivoojan työtä en tule enää koskaan tekemään. Mutta sitten siinä jonkin ajan mietin ja tulin tulokseen, että pakko on päästä taas kokeilemaan. En osannut laatia työhakemusta, ja soitin alalla työskentelevälle äidilleni ja pyysin apua. Sieltä löytyi kuusi tuntia päivässä sisältävä työ, joten uuden työpaikan saantia ei tarvinnut kauan miettiä.”

Vuonna 2022 Ridasjärven päihdehoitokeskuksen siivouspalvelut kilpailutettiin, jolloin Palmia valittiin kohteen uudeksi palveluntarjoajaksi. Pantsar vaihtoi rohkeasti Palmian oranssin t-paidan päälleen ja jatkoi lempikohteessaan. Kun kysyimme, mitä uusi työpaikka on tuonut mukanaan, Pantsar vastaa hymyillen:

”Minulle merkitsee todella paljon, että esihenkilöt ja palveluohjaajat huomioivat minut, vaikka työkohteeni on kaukana muista. Vaikka kohteita on monta, palveluohjaaja käy säännöllisesti kysymässä kuulumisia. Palmian tiimi on mukava ja omat tehtävät ovat mielenkiintoiset”, Pantsar vakuuttaa.

Rutiineista huolimatta vaihtelua joka päivä

Pantsarilla on tapana tehdä ensin aamuisin rutiininomaiset päivittäiset siivoustehtävät, jonka jälkeen hän asukkaiden vaihtumisesta riippuen siivoaa asukashuoneet.

”Viihdyn vaihtelevassa työympäristössä. Tämä kohde on sen verran suuri, että kahta samanlaista päivää ei ole; päivittäin tulee vastaan paljon erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Vaikka Palmialla on hyvät koulutusmahdollisuudet myös toisenlaisiin tehtäviin, en viihtyisi paikallaan olemista tai toimistotyöstä. Olen tekevä ihminen, ja haluan liikkua ja tehdä käsiin. Siksi toimitilahuoltajan työ on juuri siihen sopiva”, Pantsar kuvailee.

Jatkuvasti kehittyvä ala

Pantsar on 11 vuoden työuransa aikana saanut nähdä, kuinka siivousala on kehittynyt. Siivousvälineet ovat tehokkaampia, ja jatkuvaa digitaalista kehitystä tapahtuu koko ajan. Imureiden ja koneiden kehittymisen lisäksi työn etenemisen seuranta ja kuittaus on viety uudelle tasolle. Nykyisessä Pantsarin työskentelemässä kohteessa on käytössä myös uudempi työn seurantaan kehitetty digitaalinen innovaatio, CleanPilot -toiminnanohjausjärjestelmä.

Minulle merkitsee todella paljon, että esihenkilöt ja palveluohjaajat huomioivat minut, vaikka työkohteeni on kaukana muista. Vaikka kohteita on monta, palveluohjaaja käy kerran kuukaudessa kysymässä kuulumisia. Palmian tiimi on mukava ja omat tehtävät ovat mielenkiintoiset.
Sari Pantsar, toimitilahuoltaja