MENU

Uratarinat

Ruokapalveluvastaava Viivi Tammisto hymyilee työpisteessä keititössä, kädessään hän pitää laatikkoa joka on täynnä tuorettaa salaattia.

Ruokapalveluvastaava Viivi Tammisto

Viivi Tammisto tiesi jo yläkoulun kotitaloustunnilla, että oma ala on löytynyt. Nyt hän työskentelee Palmialla, Kilonpuiston koulussa ruokapalveluvastaavana. Tulevaisuuden näkymissä siintelee ravintolapäällikön pesti.

Katso ja kuuntele videolta Viivi Tammiston (ent. Mustonen) uratarina

Viivi Tammisto aloitti ravintola-alan opinnot peruskoulun jälkeen Hyvinkään ammattikoulussa Hyriassa. Tammisto valmistui 2014, minkä jälkeen hän on ehtinyt hankkia monipuolista kokemusta kokin ammatista. 

”Työskentelin jo opintojen ohella Hyvinkään Rax-ravintolassa. Lisäksi olen ollut kokkina sekä Rossossa että seurakunnan pitopalvelussa. Hyvinkäältä siirryin helsinkiläisen päiväkodin keittiöön. Töitä on aina löytynyt hyvin”, Tammisto kertoo.    

”Olen tarkoituksella hakeutunut erityyppisiin työpaikkoihin, olen nähnyt tämän alan hyvät ja huonot puolet. Kokemuksista tulee olemaan hyötyä tulevaisuuden esimiestehtävissä.” 

Monipuoliset tehtävät Palmian ravintoloissa 

Vuonna 2017 Tammisto aloitti työt Palmian lounasravintolassa. 

”Ensimmäinen paikka Palmialla oli Kuntatalossa kokkina ja kylmäkkönä. Sieltä siirryin kuuden kuukauden päästä Kallion virastotaloon kokiksi. Kuntatalossa vastuullani oli kahvilatuotteet ja salaattibuffet. Kallion virastotalossa valmistin lämpimän ruoan paikan päällä 150–300 hengelle ja lisäksi kahteen vastaanottokeskukseen”. 

Elokuussa 2018 Tammisto siirtyi Espooseen kouluravintolaan, ensin kokiksi Kilonpuiston kouluun ja sitten Tammisto pääsi harjoittamaan esimiestaitojaan Pohjois-Tapiolan koulun ruokapalveluvastaavaksi. Kun tuli tilaisuus palata takaisin Kilonpuiston kouluun syksyllä 2019, hän päätti palata tuttuun toimipisteeseen jatkaen hyvin alkanutta ruokapalveluvastaavan tehtävää. 

”Työpäivät alkavat seitsemältä ja loppuvat kello 14.45. Valmistamme arkipäivisin ruoat noin 1 000 oppilaalle neljän hengen tiimin voimin, aterioiden määrä vaihtelee paljon. Ensimmäiset ruokailijat tulevat jo kymmeneltä, joten aamut ovat kiireisiä”. 

”Tänne ei tuoda valmista ruokaa, vaan kaikki valmistetaan itse. Pidän itsenäisestä työstä ja siitä, että minulla on vastuu koko keittiön pyörittämisestä. Hoidan tilaukset, valmistan ruokaa ja suunnittelen keittiöporukan tehtävänjaon”. 

Lisää osaamista horeca-alan opinnoista 

Työn ohella Tammisto suoritti horeca-alan opintoja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, mistä hän valmistui restonomiksi vuonna 2020. 

”Palmialla on tuettu tosi hyvin tavoitteitani edetä urallani. Olen saanut entistä vastuullisempia työtehtäviä”, Tammisto kiittää. 

Opinnoilla Viivi Tammisto halusi syventää ravintola-alan osaamistaan entisestään. Opiskelu onnistui töiden ohessa, koska iso osa opinnoista suoritettiin verkko-opintoina. Opinnäytetyökin syntyi työssä lähellä olevasta aiheesta, kouluruokailun kehittämisestä.

Tammisto kiittää esimiestään siitä, että on saanut mahdollisuuden tehdä lyhyempää työviikkoa perhe-elämän sujuvoittamiseksi.

”Joidenkin vuosien päästä – kun uraa ja kokemusta on kertynyt tarpeeksi – näen itseni ravintolapäällikön tehtävissä”, Tammisto unelmoi.

Tekstiä on päivitetty 15.6.2023.

Palmialla on tuettu tosi hyvin tavoitteitani edetä urallani. Olen saanut entistä vastuullisempia työtehtäviä.
Ruokapalveluvastaava Viivi Tammisto