MENU

Uratarinat

Palmian järjestyksenvalvoja Khan Burhan poseeraa metroasemalla mainosnäytön edessä, mainosnäytöllä on Palmian mainos. Mainoksen valokuvassa Burhan poseeraa myös sama työasu päällä..

Metron järjestyksenvalvoja Khan Burhan

Palmian turvallisuuspalveluissa työskentelee erilaisissa toimeksiannoissa noin 400 ammattilaista, joista 200 metro- ja raitioliikenteen järjestyksenvalvonnassa. Se on Suomen suurin turvallisuusalan toimeksianto, jossa turvataan päivittäin 350 000 ihmisen metromatka.

Useita tuhansia palvelutapahtumia joka päivä

Metro on suuri ja monipuolinen palvelukohde, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Päivittäiset palvelutapahtumat vaihtelevat laidasta laitaan: tarjoamme apua mm. lipun ostossa, ohjaamme tarvittaessa oikealle asemalle, autamme pyörätuolin kanssa liikkuvia jne.

"Turvallisuus asiakaspalvelulähtöisesti on melko uusi konsepti, metrossa työskennellessä olemme mielestäni tässä edelläkävijöitä. Tämä näkyy meillä jokapäiväisessä työssä ja on hienoa kokea kehitystä myös oman työpanoksen kautta. Tekniikka kehittyy ja samalla ihmisten palveluodotukset, joka tarkoittaa, että on pysyttävä itsekin kehityksen mukana ja siihen jokainen työntekijän voi itse vaikuttaa. Omia valmiuksia on mahdollisuus parantaa jatkuvasti", sanoo järjestyksenvalvoja Khan Burhan metron järjestyksenvalvonnasta.

”Henkilökohtaisella tasolla ehkäpä paras puoli työssä on se, että saa olla tekemisissä monenlaisten ihmisten kanssa”, kertoo Burhan. ”Työssä oppii monia erilaisia taitoja, mutta mielestäni ehkä tärkein on ihmistuntemuksen kehittyminen”, hän jatkaa.

Vartijan työssä oppii ihmistuntemusta

Palmia vaatii hyvää koulutusta uusilta työntekijöiltä ja kouluttaa myös itse. Tarjoamme koulutuspolun, jossa alkukoulutuksen jälkeen voi hakeutua yhteen tai useampaan jatkokoulutussuuntaukseen. Kehitämme koko ajan turvallisuusalaa asiakaspalvelukeskeiseksi. Koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti lakisääteisten koulutuksien lisäksi myös asiakaspalvelussa ja toimeksiantojemme määrittämissä asioissa. 

”Koulutus on ehdottoman tärkeää. Mutta vähintään yhtä tärkeää on, että vartijan työtehtävissä oppii käsittelemään erilaisia ihmistyyppejä sekä persoonia, ja sen kautta oppii omasta itsestäänkin jatkuvasti uusia asioita”, sanoo Burhan.

”Siitä huolimatta mitä tulevaisuudessa itse kukin tulee tekemään, ihmistuntemusta ei voi mielestäni koskaan olla liikaa. Kollegoiden kanssa joutuu uskomattomiin tilanteisiin, kiperiinkin välillä. On hieno tunne, kun yhdessä porukalla selvitetään ongelmia ja samalla muodostuukin vahvoja ystävyyssuhteita”, jatkaa Burhan.

Turvallisuus on tärkeää myös työntekijöille

GuardTools on turvallisuusalan johtava mobiilitoiminnanohjausjärjestelmä ja varmistaa operatiivisen tehokkuuden sekä laadunseurannan lähes reaaliaikaisesti. Se on käytössä Helsingin alueella järjestyksenvalvonnassa sekä paikallis- että piirivartioinnissa, myös metrossa. Se on turvallinen myös vartijan kannalta, sillä sen reaaliaikainen paikannuksen seuranta näyttää kartalla missä vartijat kulloinkin liikkuvat.

"Metron järjestyksenvalvojan työssä oppii monenlaisia taitoja, mutta tärkeintä mielestäni on ihmistuntemuksen kehittyminen".
Khan Burhan