MENU

Uratarinat

Kiertävä toimitilahuoltaja Tiia Arola

Tiia Arola kertoo, miksi toimitilahuoltajan työ on ollut aina lähellä hänen sydäntään, ja miksi hän suosittelee juuri Palmiaa.

Siivouspalvelujen kiertävä toimitilahuoltaja Tiia Arola

Sairaalasiivouksen kesätöissä 18-vuotiaana aloittanut Tiia Arola ehti toimia alalla lähes 20 vuotta, kunnes vuosi sitten päätyi Palmialle. Arola kertoo nyt, millaista toimitilahuoltajan työ Palmialla on, ja miksi hän suosittelee työnantajaansa lämpimästi.

”Toimitilahuoltajan työ on ollut aina lähellä sydäntäni. Aloitin urani toimitilahuoltajana ja siirryin myöhemmin kiertäväksi toimitilahuoltajaksi. Olen toiminut myös ohjaajan tehtävässä. Siivousalan konkari kuvailee Palmiaa luotettavaksi työnantajaksi. Yhtiön toiminta perustuu osallistuvaan suunnitteluun, joka antaa jokaiselle työntekijälle mahdollisuuden vaikuttaa.

”Palmialla on toimiva työyhteisö, ilmapiiri on avoin ja kannustava, jossa jokaista työntekijää arvostetaan. Uusia ideoita otetaan mielellään vastaan, ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Siivousaineiden ja -välineiden valinnassa tartutaan kohteen ja yksilön arjen kannalta keskeisimpiin tarpeisiin. Monipuoliset terveyshuollon kohteet antavat mahdollisuuden kouluttautua ja kehittyä työssä”, Arola kehuu. ”Palmia on minulle parhaiten sopiva työnantaja”, hän summaa.

Palmialla useita siivouskohteita Tampereella

Palmian siivouksen piirissä on muun muassa mattopesula, sote-, koulu- ja toimistokohteita. Kun kysytään, millaisissa työympäristöissä Arola on työskennellyt, hän vastaa naurahtaen: ”Kysy enemminkin, missä en ole ollut! Rakennussiivous ja liikennevälineet, sekä hotellisiivous ovat sellaisia mistä minulla ei ole kokemusta. Lähes kaikesta muusta on.”

Yhtenä hieman erityyppisenä työkohteena on selviämis- ja katkaisuhoitoasema, jonne viedään vahvasti päihtyneitä selviämään humalatilastaan. Asema on haastava, koska vilkasta liikennettä on vuorokauden ympäri. Päivittäisen sairaalatyyppisen ylläpitosiivouksen lisäksi kohteessa vaihdetaan kertakäyttöiset vuodevaatteet jokaisen asiakkaan jälkeen.

Työkohteet, työkaverit ja työajat vaihtuvat välillä päivittäin

Kiertävä toimitilahuoltaja on palveluohjaajan oikea käsi. Häntä voidaan kutsua myös varahenkilöksi, koska hän tekee työtä eri kohteissa sen mukaan miten sijaisia tarvitaan. Työ vaatii vahvoja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä sopeutua vaihteleviin työtehtäviin ja tilanteisiin, koska tiedot tulevista vuoroista voivat tulla todella lyhyellä varoitusajalla.

“Viihdyn vaihtuvassa työympäristössä ja tykkään, että siivouskohteet vaihtuvat. Työaika ei pysy aina samana ja työkohteetkin voi vaihtua jopa kesken päivän. Suunnitelmat muuttuvat lentäen, ja saattaa tulla työmatkallakin ilmoitus, että täytyykin mennä johonkin toiseen paikkaan.” Nopeilla reagoinneilla vastataan muuttuviin tilanteisiin, jotta asiakkaille pystytään takaamaan mahdollisimman tasainen laatu kohteessa.

Työntekijöiden poissaolon pituudesta riippuen kiertävä toimitilahuoltaja työskentelee samassa kohteessa yhdestä päivästä useampaan viikkoon.

Työ on vuorotyötä eikä kahta samanlaista työpäivää ole. Aika, kohteet ja ihmiset vaihtuvat, mutta työkavereiden ja asiakkaiden kohtaamiset ovat aina yhtä kivoja. Arola työskentelee pääsääntöisesti aamuisin, harvemmin hän tekee ilta- ja viikonloppuvuoroja.

Arola on viihtynyt nykyisessä työssään vuoden verran, ja tavoitteena on jatkaa niin pitkään kuin töitä vain riittää. Laitoshuoltajan ja toimitilahuoltajan tutkinnot suorittanut Arola kertoo, että suunnitelmissa on myös esimiehen ammattitutkinnon suorittaminen - ja toki työuralla eteneminen.

Palmialla on toimiva työyhteisö, ilmapiiri on avoin ja kannustava, ja jokaista työntekijää arvostetaan. Uusia ideoita otetaan mielellään vastaan, ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.
Tiia Arola, kiertävä toimitilahuoltaja