MENU

Uratarinat

Amos Schalin istuu Palmian toimiston sohvalla, sylissään kannettava tietokone.

Kesätyöntekijä asisstant controller Amos Schalin

Kauppatieteitä opiskeleva Amos Schalin vietti kolme kesää Palmialla vartijana monenlaisissa tehtävissä. Neljäntenä kesänä kesätyöpaikka aukesi omalta alalta.

Hankenissa kauppatieteitä opiskelevan Amos Schalinin, 25, työpäivät koostuvat muiden auttamisesta, tietojen kokoamisesta ja löytämisestä Palmian pääkonttorissa Käpylässä. Schalin työskentelee toista kesää Palmian talouspalveluissa assistant controllerina. Uutta opittavaa riittää lähes joka päivälle.

”Luen kirjanpidon sähköpostia, hoidan kuukausiraportointiin ja ennusteisiin liittyviä asioita sekä muita juoksevia asioita”.

Parasta työssä on Schalinin mielestä ehdottomasti uuden oppiminen.

”Ja se, että pääsen käyttämään opiskeluaikana opittuja taitoja ja soveltamaan jo opittuja asioita. Toisaalta kaiken uuden muistaminen tuntuu välillä haastavalta. Erilaisia työkaluja ja työskentelymalleja on niin monta”, Schalin kertoo.

Schalinilla on työssään tukena kaksi vakituisesti työskentelevää controlleria ja taloussihteeri. Laskentatoimea hoitavalla tiimillä on Palmian konttorilla kuudennessa kerroksessa oma huone, jossa työasioista voi puhua rennosti.

”Pääosin teemme töitä yhdessä ja voin onneksi aina kysyä apua muilta. Suurin osa työstä hoituu työhuoneessa oman tiimin kesken”, hän sanoo.

Yövuoroista talouspalveluihin

Schalin päätyi alun perin Palmialle viisi vuotta sitten, sillä vartijan työ kiinnosti opintonsa juuri aloittavaa nuorta.

”Olin aiemmin suorittanut varusmiespalveluksen ja toiminut sotilaspoliisina. Kävin pari vartijakurssia ja sain viideksi vuodeksi vartijakortin. Vartijan työ kiinnosti, sillä olin kuullut, että alalla riittää töitä.”

Hyppy vartijan työstä säännöllisiin työaikoihin ja toimistotyöhön tuntui isolta.

”Tein vartijana töitä monessa eri paikassa: olen valvonut yövuorossa maauimaloita ja iltaisin ja viikonloppuisin niin Kampin kappelia kuin paria virastoakin. Viimeisen kesän olin vartijana Suomenlinnan Sotamuseossa. Työ oli kivaa ja mielenkiintoista, mutta välillä yksinäistä ja epäsäännöllistä. Assistant controllerina työskentelen ihan eri maailmassa.”

Hyvät eväät eteenpäin

Schalinin ensimmäinen oman alan kesätyö talouspalveluissa aukesi, kun hän etsi Palmian sivuilta avoimia kesätyöpaikkoja.

”Tunsin Palmian yrityksenä jo ennalta, joten uskon oppineeni nopeammin talon tavoille. Alussa toki jännitti, sillä en tiennyt oikein mitä odottaa. Kokemus on kuitenkin ollut tosi hyvä”, Schalin sanoo.

Schalin kertoo kiinnostuneensa laskentatoimen tehtävistä aivan uudella tavalla kesätyön ansiosta ja hakeutui siksi samaan tehtävään myös kesällä 2020.

”Työkokemus auttaa ymmärtämään missä voisin käyttää tällaisia taitoja. Se antaa lisää motivaatiota ja lisämaustetta opintojen loppuun suorittamiseen. Saan tässä hyviä eväitä omalle uralleni.”

"Parasta on, että pääsen käyttämään ja soveltamaan opiskeluaikana opittuja asioita".
Amos Schalin