MENU

Uratarinat

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers istuu pöydän ääressä työasussaan.

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers on toiminut Palmian palveluksessa vuodesta 2000 lähtien. Hänelle onkin kertynyt kokemusta Palmian useista toimipaikoista. Syksystä 2023 alkaen Sievers alkaa luotsaamaan Ravintola Svengin keittiötä Palmian päätoimipaikassa Helsingin Metsälässä.

Joustoa puolin ja toisin 

"Palmia on hyvä ja joustava työnantaja. Työskentelin aiemmin Kallion virastotalolla, Kuntatalolla, Tilastokeskuksessa ja juhlapalveluissa. Kolmen lapsen isänä arvostan, että lasten syntymän jälkeen sain vaihtaa toimipistettä ja siirtyä päiväpainotteiseen työhön. Muutenkin työkierto on hyvä asia erityisesti esimiestehtävissä. 3-4 vuotta yhdessä paikassa on hyvä aika", keittiöpäällikkö Mikko Sievers toteaa. 

Sievers tietää, että ravintola-alan työntekijöistä on pulaa, vaikka uusia keittiöammattilaisia tarvitaankin jatkuvasti. "Hyvä fyysinen kunto, paineensietokyky, laaja ammattitaito, joustavuus ja ahkeruus ovat asioita, joita arvostan työntekijöissä", hän luettelee keittiöammattilaisen hyvistä ominaisuuksista. 

Työkavereita ja asiakasta kuunnellen 

Sievers työskenteli aiemmin mm. neljä vuotta Vallilassa suositussa lounasravintola Elmstreetissä, josta hän siirtyi Ravintola Mertaan, Kalasatamaan. Viimeksi hän työskenteli Euroopan kemikaaliviraston ravintolassa, mutta kesälomien jälkeen suuntana on jälleen uusi kohde, nyt Ravintola Svengi Palmian päätoimipaikassa Duetto Parkissa Helsingin Metsälässä, jossa vastuulla on keittiön toiminta ravintolan keittiöpäällikkönä.

Työuravuosia Palmialla Sieversille on kertynyt jo hyvin ansiokkaasti. "Työtyytyväisyys syntyy Palmialla arjen teoista. Viihtymiseen tarvitaan paljon vuorovaikutusta ja kykyä kuunnella henkilöstöä – ja asiakasta", Sievers analysoi.

Yhdessä tekemällä

"Suunnittelemme ja kehitämme ravintolatoimikunnassa tarjontaamme ja palvelujamme yhdessä asiakkaiden kanssa. Erilaiset teemaviikot, kuten "Meksiko" tai "Aasia" ovat olleet suosittuja", Sievers kertoo. "Myös tuotekehitys suuressa organisaatiossa on tärkeää kovassa kilpailussa. Kuulun tuotekehitystiimiin, jossa kehitämme Palmialla tarjottavia ruokatuotteita yhdessä muiden ravintoloidemme keittiöpäälliköiden kanssa ", Sievers kuvaa työarkeaan.

Työntekijätarinaa on päivitetty 19.6.2023

Kolmen lapsen isänä arvostan, että lasten syntymän jälkeen sain vaihtaa toimipistettä ja siirtyä päiväpainotteiseen työhön. Muutenkin työkierron kulttuuri Palmiassa on hyvä asia.
Mikko Sievers, keittiöpäällikkö