MENU

Uratarinat

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Sanni Alajääski hymyilee kuvassa.

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Sanni Alajääski

Palmian HR ja työsuojelu -kokonaisuutta johtava Sanni Alajääski tuli taloon työsuhdepäälliköksi keväällä 2014. Sanni tuli keskelle isoja muutoksia, kun entisen kaupungin liikelaitoksen yhtiöittämistä valmisteltiin täyttä päätä. Kun yhtiö starttasi, alkoi uuden strategian valmistelu. Samassa muutoksessa HR:n rooli kasvoi kertaheitolla, kun se otettiin osaksi johtoryhmää.

Palvelusektorilla HR saa vastuuta

Sanni Alajääski on työskennellyt aiemmat kymmenen vuotta eri HR-tehtävissä, joissa vastuuta tuli askel askeleelta lisää. Hän pitää nykyisestä HR:n vastuullisesta asemasta Palmiassa.
- Oma liiketoimintaymmärrykseni on kasvanut johtoryhmätyöskentelyn myötä rutkasti ja pääsen katsomaan asioita nyt isosta kuvasta. Vaikutusmahdollisuudet ovat suuret. Uuden strategian myötä myös liiketoimintojen väliset toimintatavat kehittyvät, ja olemme mukana viemässä uutta päällikkö- ja esimiestasoille.

Nykyisessä organisaatiossa Alajääski johtaa kymmenpäistä HR-osastoa.
- Jos puhutaan omasta johtamistyylistäni, niin olen enemmän valmentava kuin käskyttävä tai määräävä esimies. Toki taustalla ovat asetut tavoitteet ja niiden saavuttaminen. Tiimimme on hyvä; vastuutan ja luotan alaisiini, ja meininki on kohdallaan, Alajääski kertoo.

Kilpailluilla työmarkkinoilla rekrytointi haastaa

Palmian edustamat toimialat ovat kilpaillut, mutta yrityksen tavoitteena on tuplata liikevaihto viiden vuoden aikana. Kasvun yhtenä haasteena HR:n näkökulmasta on onnistuneet rekrytoinnit.
- Esimiehet hoitavat operatiivisen tason rekrytoinnit pääosin itse, mutta olemme heidän kanssaan tehneet yhteistä brändityötä, ja koko organisaatio on otettu mukaan arvokoulutuksiin ja toimintatapojen luomiseen.

- Monilla edustamillamme aloilla isona haasteena on mm. hakijoiden kielitaito. Palmian henkilöstöstä noin 30 prosenttia puhuu äidinkielenä muuta kuin suomea tai ruotsia. Se on haaste, mutta tuo myös mielekkyyttä työhön. Henkilöstön resursoinnin näkökulmasta haasteena on myös se, että ovatko tulevat osaamistarpeet samoja kuin aiemmin toimintasektoreillamme.

Oma liiketoimintaymmärrykseni on kasvanut johtoryhmätyöskentelyn myötä rutkasti ja pääsen katsomaan asioita nyt isosta kuvasta.
Sanni Alajääski, Henkilöstö- ja hallintojohtaja