Teemat

Koulujen ja päiväkotien ruokateemat seuraavat suomalaisia juhlapyhiä ja muita vuodenaikaan liittyviä erityisiä aiheita. Tavoitteena on tutustua esim. suomalaiseen ruokakulttuuriin, uusin makuihin, eettisiin valintoihin tai nostaa esille kansainvälisiä aiheita.

Espoon teemat syksyllä 2018

•  vko 40 Kouluruoka 70 vuotta

•  2.11. Halloween

•  20.11. Lapsen oikeuksien päivä -toiveruokapäivä

•  5.12. Itsenäisyyspäivän ateria

•  vko 51 Jouluateria

Harjulan teemat syksyllä 2018

•  vko 37 Hävikkiviikko

•  vko 38 Sadonkorjuuviikko

•  vko 39 Koulumaitopäivä

•  vko 40 Kouluruoka 70 vuotta

•  10.10. Aleksis Kiven päivä

•  20.11. Lapsen oikeuksien päivä

•  30.11. Pikkujoulupuuro

•  5.12. Itsenäisyyspäivän ateria

•  18.12. Jouluateria

Aurinkokiven teemat syksyllä 2018

•  vko 36 Makuraati

•  vko 37 Hävikkiviikko

•  11.10. Toiveruokapäivä Brooklynin tapaan

•  2.11. Halloween

•  20.11. Lapsen oikeuksien päivä - toiveruokapäivä

•  30.11. Pikkujoulupuuro

•  5.12. Itsenäisyyspäivän ateria

•  19.12. Jouluateria

Maistuvia aterioita

Miellyttävään ruokailuhetkeen kuuluu hyvä ruoka, mukava ympäristö ja riittävästi aikaa.

Lautasmalli

Lautasmallin mukaan on helppo koota monipuolinen ja terveellinen ateria omalle lautaselle: 1/4 kalaa, kanaa, lihaa, munaa tai kasvisruokaa, 1/4 peruna tai viljalisäkettä, 1/2 kasviksia tai salaattia ja lisäksi täysjyväleipää tai näkkileipää ja levitettä sekä ruokajuoma. Siinä se!

Arki ja juhla ruokapöydässä

Päiväkodeissa ja kouluissa noudatetaan kuuden viikon kiertävää ruokalistaa. Jokaiseen kiertoon mahtuu kuitenkin yksi tai useampi normaalista arkiruokalistasta poikkeava ateria, joka tuo iloa ja vaihtelua päivään. Molempia tarvitaan, sekä arkea että juhlaa, niin ruokapöydässä kuin muuallakin.