Ravitsemus

Haluamme tulla tunnetuksi maistuvista aterioistamme, iloisesta asenteestamme sekä siitä, että luomme miellyttäviä ruokailuhetkiä lapsille ja koululaisille. Vain syöty ruoka voi vaikuttaa lasten ja koululaisten terveyteen sekä hyvään oloon.

Ruokailuhetki

Säännöllinen ruokailu on luonnollinen osa kasvatusta ja opetusta. Se edistää keskittymistä koulutyöhön, uusien asioiden oppimista ja ylläpitää hyvinvointia. Tarjoamme aterioilla ja välipaloilla vaihtelevasti erilaisia ruokia – tämän päivän suosikkeja sekä suomalaisia klassikoita. Olemme suunnitelleet ruoat nimenomaan lasten ja nuorten makumaailmaan, vastuullisuus ja kestävyys mielessämme.

Päiväkotien kokopäivähoidossa lapsi saa aterioilla noin 2/3 ja osapäivähoidossa 1/3 yhden vuorokauden aikana tarvitsemastaan ravinnosta. Päiväkodeissa on tarjolla aamupala, lounas ja iltapäivän välipala. Koululounas kattaa noin 1/3 vuorokauden ravinnontarpeesta. Päiväkotien ja koulujen tarjoamat ateriat tukevat lasten ja nuorten kotona tapahtuvaa ruokailua.

Lautasmalli on esillä päiväkodeissa ja kouluissa. Sitä katsomalla on helppo koota monipuolinen sekä terveellinen ateria, jolloin myös ravitsemussuositukset toteutuvat. Noudatamme päiväkodeissa ja kouluissa yleisiä ravitsemussuosituksia sekä huomioimme lasten ja nuorten mahdolliset erityistarpeet.

Maistuvia aterioita

Miellyttävään ruokailuhetkeen kuuluu hyvä ruoka, mukava ympäristö ja riittävästi aikaa.

Lautasmalli

Lautasmallin mukaan on helppo koota monipuolinen ja terveellinen ateria omalle lautaselle: 1/4 kalaa, kanaa, lihaa, munaa tai kasvisruokaa, 1/4 peruna tai viljalisäkettä, 1/2 kasviksia tai salaattia ja lisäksi täysjyväleipää tai näkkileipää ja levitettä sekä ruokajuoma. Siinä se!

Tietoa ravitsemuksesta

Lisää tietoa ravitsemuksesta voit etsiä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan sivuilta.