Järjestyksenvalvoja toimii joukkoliikennevälineissä, virastoissa, kauppakeskuksissa ja monissa muissa kohteissa. Tärkeimpiä työvälineitä ovat hyvä asiakaspalveluasenne ja vahvat hermot. Järjestyksenvalvonta on asiakaspalvelutyötä, jonka tavoitteena on turvallinen ympäristö niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin.
"Työssä näkyvät eniten järjestyksenpidolliset tehtävät, kun vaikkapa päihtyneitä tai käyttäytymisellään häiritseviä henkilöitä pitää ohjata pois tiloista. Mutta se on vain osa tätä työtä. Tärkeää on myös olla läsnä asiakkaille ja matkustajille. Järjestyksenvalvonnan paikallaolo vahvistaa kohteen käyttäjien turvallisuudentunnetta".
Järjestyksenvalvonta mielletään kansankielessä usein osaksi tapahtumaturvallisuutta. Tarjoamme myös tapahtumaturvallisuuspalveluita, niistä voit lukea lisää täältä.
Tällä sivulla kerromme PRJV-järjestyksenvalvonnasta, jonka tekijöitä voi asettaa poliisin myöntämällä luvalla poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi. Nämä järjestyksenvalvojat voivat toimia esimerkiksi
Järjestyksenvalvojana toimiminen edellyttää vartijan ja järjestyksenvalvojan koulutusta.
Järjestyksenvalvonnan tehtäviä ovat järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito sekä rikosten ja onnettomuuksien ehkäisy.
Meille työ on ennen kaikkea asiakaskohtaamisia. Järjestyksen viralliset työtehtävät, päihtyneiden kanssa toimiminen ja mahdolliset kiinniotot ovat vain yksi osa työtä. Useimmissa kohteissa tärkeää on myös näkyvyys ja läsnäolo. Kun kauppakeskuksessa järjestyksenvalvojat liikkuvat ihmisten keskellä tai metrossa järjestyksenvalvojan voi kohdata laiturilla ennen metroon nousua, se lisää turvallisuuden tunnetta.
Olemme vastanneet Helsingin metron järjestyksenvalvonnan tehtävistä vuodesta 2013 saakka. Metro on toimintaympäristönä ainutlaatuinen koko Suomessa. Järjestyksenvalvonnassa pyrimme siihen, että metro olisi turvallinen toimintaympäristö niin matkustajille kuin henkilökunnallekin.
Teemme tarvittaessa yhteistyötä poliisin kanssa. Liikennehäiriöiden sattuessa ohjaamme matkustajamääriä ja toimimme pelastuslaitoksen apuna.
Esimerkiksi onnettomuustilanteissa järjestyksenvalvojalla voi olla iso rooli. Jos vaikkapa metroasemalla sattuu tilanne, jolloin paikalle kutsutaan poliisi tai palokunta, on järjestyksenvalvoja usein se, joka tuntee onnettomuusalueen parhaiten ja pystyy opastamaan pelastuslaitoksen tekijöitä. Meiltä löytyy paras tieto asemaympäristön tiloista ja tekniikasta.
Vastaamme myös omien kohteidemme päivittäisistä turvallisuusasioista. Jos metroasemalla ei ovi tahdo aueta, kauppakeskuksessa ovat liukuportaat rikki tai lamppu palanut, ilmoitamme asiasta huoltoon. Turvallinen ympäristö on kaikkien etu.
Järjestyksenvalvontaa voidaan ja pitääkin aina räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Kohteet ovat erilaisia ja toiveet myös. Asiakkaan suhteen paras tulos syntyy, kun pysähdymme yhdessä miettimään, miten järjestyksenvalvontaa voidaan kehittää.
Järjestyksenvalvojiemme jatkuvaan koulutukseen ja perehdytykseen satsataan paljon. Tavoite on vahvistaa tekijöidemme osaamista, sillä toimintaympäristöt muuttuvat ajan myötä – eivätkä aina rauhallisempaan suuntaan.
"Tämä ei ole pelkkää bisnestä. Teemme tätä työtä myös intohimosta turva-alaa kohtaan. Siksi haluamme panostaa koulutukseen ja siksi haluamme, että asiakas on tyytyväinen ja asiakkaan asiakkaat ovat tyytyväisiä".