MENU

Ilmakuvauspalvelu

Ilmakuvauskopteri kuvaa korkean kiinteistön ulkoseinän kuntoa.

Ilmakuvauspalvelu antaa lintuperspektiiviä kiinteistönhoitoon

Ilmakuvauspalvelussa dronet on valjastettu kiinteistönhoidon palvelukseen. Lentureiden avulla voidaan kuvata kohteita ilman, että raskasta nostokalustoa täytyy kuljettaa tarkastuskäynneille. Kun suunnittelutyöhön saadaan tietoja jo etukäteen, ikäviä yllätyksiä tulee vähemmän. 

 

Ilmakuvauspalvelu vähentää kiipeilyä

“Jos esimerkiksi maasta käsin näyttää, että tiilikatto on sammalen peitossa, on kopterilla käyty kuvaamassa vähän lähempää. Silloin on saattanut myös paljastua haljenneita tiiliä, jotka eivät maahan asti näy”.  

Dronet ovat moderni työkalu kiinteistönhoidon maailmassa. Dronella kuvataan esimerkiksi kattoja ja räystäitä. 

Kun jotakin täytyy käydä tarkistamassa korkealla olevasta kohteesta mahdollisimman työturvallisesti, drone on hyvä apuväline. Laitteesta saadaan videokuvaa ja valokuvaa kohteesta. Tämän datan perusteella asiakkaalle päästään tekemään raporttia kohteesta ja antamaan korjausehdotuksia.  

Kaikessa yksinkertaisuudessa dronen käyttö säästää aikaa ja rahaa: kun käytetään dronea, ihmisen ei tarvitse kiivetä katolle.  

Ja kun kuvamateriaalista nähdään, miten paljon esimerkiksi lehtiä ja sammalta on katolla, voidaan toimenpiteet suunnitella jo ennakolta, ennen kuin henkilönosturi ja tekijät tuodaan paikalle.  

Dronen avulla on myös mahdollista paikallistaa esimerkiksi haljenneita tiiliä. Silloin on myös jo alustavaa arviota siitä, kuinka kauan kiinteistön parissa joudutaan tekemään töitä.  

Drone tarjoaa kuvan, jonka perusteella asiakkaalle saadaan tehtyä raportti: mikä katto, mikä kohta, millaista korjausta vaatii. Asiakkaan kanssa voidaan yhdessä käydä raportti läpi ja keskustella mahdollisista jatkotoimenpiteistä.  

Ilmakuvauspalvelun etuja  

  • Kun drone käy kuvaamassa kohteen, säästetään aikaa 
  • Kuvamateriaalista saadaan tietoa kohteen kunnosta: onko katolla sammalta, räystäissä lehtiä tai tiilissä halkeamia 
  • Dronen antaman infon perusteella päästään tekemään asiakkaalle raportti kiinteistön kunnosta ja ehdottamaan toimenpiteitä 
  • Ilmakuvaus on nopeaa, helppoa ja turvallista  
  • Kun ensimmäinen käynti katolla tehdään dronen silmien kautta, paikalle ei heti tarvitse tuoda henkilönosturia eikä liikennettä tarvitse katkaista. Isot koneet laitetaan liikkeelle vasta silloin, kun tiedetään, että niitä tarvitaan.  

Ilmakuvaus on luvanvaraista työtä. Yrityskäytössä olevan lentolaitteen käytölle täytyy olla pätevyys ja lupakirja.  Myös yksityisyyden suojan kysymykset täytyy ottaa huomioon: kun esimerkiksi asuintalojen ja virastotalojen katoille mennään kuvaamaan, asukkaille pitää ilmoittaa asiasta. 

Ilmakuvauspalvelu on kiinteistönhoidon maailmassa vielä harvinaisuus. Meillä on siitä jo kokemusta ja hyvää osaamista. Tulevaisuudessa dronet tulevat varmasti olemaan yhä enemmän käytössä kiinteistöjen hoidossa. Me olemme tässä osaamisessa jo hyvässä vauhdissa.  

“Viime syksyn iso projekti oli kuvata kaikkien samalla alueella hoitamiemme kiinteistöjen katot ja räystäskourut. Kartoitimme, kuinka paljon lehtiä kouruissa oli ja näiden perusteella tehtiin listat, joita noudattaen lehtienpoistoryhmä kävi suorittamassa työt. Näin emme lähettäneet ”ränniryhmää” turhan päiten sellaisiin kohteisiin, joissa oli jo tiedossa, että kourut olivat puhtaita.  

Normaalisti jokainen kiinteistö joudutaan kiertämään nosturiauton kanssa. Nyt ei tarvittu liikennejärjestelyjä eikä nosturiautoja, joten työ oli nopeampaa ja sujuvampaa kaikille”.  

Ota yhteyttä

Palmian myynti

Myyntipalvelu

[email protected]

Lähetä viesti

Vastaanottaja:

Tutustu myös seuraaviin palveluihin