MENU

Hälytyskeskuspalvelut

Hälytyskeskuksen työntekijä tarkkailee usealta näyttöruudulta tapahtumia

Hälytyskeskus vastaanottaa vikailmoitukset ja hälytyspuhelut

Hälytyskeskus on olemassa, jotta akuutti apu olisi asiakkaillemme olemassa yhden numeron päässä. Hälytyspalvelut, huoltopäivystys ja vikapäivystys toimivat omassa hälytyskeskuksessamme. Jos kiinteistössä ilmenee tekninen vika keskellä päivää tai murtohälytin pärähtää keskellä yötä, hälytyskeskuksemme on valmiina auttamaan. 

Hälytyskeskus on aina hereillä

"Meidän tavoitteemme on, että asiakkaan ei tarvitse huolehtia oman kiinteistönsä turvallisuudesta öisin eikä viikonloppuisin. Hälytyskeskus valvoo, jotta asiakkaat voivat nukkua".  

Vuotaako vessa, piippaako palohälytin, hiiviskeleekö joku rakennustyömaalla? Hälytyskeskuksessamme ollaan valmiita järjestämään apua paikalle.  

Hälytyskeskus ottaa vastaan erilaiset hälytys-, vika- ja huoltoilmoitukset. Tiedot välitetään kiinteistöhuollolle, vartioinnille, siivouspalveluille tai aluehälytyskeskukseen, ongelmasta riippuen.  

Hälytyskeskuksen kameravalvonta seuraa tilanteita myös etänä. Moni ongelma voi ratketa jo sillä, että hälytyskeskuksessa ollaan skarppeina paikalla valvontajärjestelmien äärellä, kun tekniset hälytys-, vika- ja valvontatiedot tai vaikkapa automaattiset paloilmoittimet antavat viitettä siitä, että jotain on pielessä.  

Hälytyskeskuspalvelut eli hälytys- ja päivystyspalvelut pähkinänkuoressa  

  • Hälytysvalvonta 
  • Etävalvontapalvelut 
  • Päivystyspalvelut/Helpdesk-palvelut 
  • Hälytyskuvavalvonta 

Hälytyskeskuksessa valvomme ja palvelemme vuoden jokaisena päivänä, 24 tuntia vuorokaudessa.   

Hälytyskeskuksemme on Finanssialan keskusliiton hyväksymä ja ISO 9001:2008, ISO14001:2004 sekä SFS-EN 50518 -sertifioitu. 

Ota yhteyttä

Palmian myynti

Myyntipalvelu

[email protected]

Lähetä viesti

Kimmo Knaapi

Myyntipäällikkö

040 158 2533

[email protected]

Vastaanottaja:

Tutustu myös seuraaviin palveluihin