MENU

Ajankohtaista

Palmia etsii ammattilaisia töihin

16.05.2018 14:55

Työnhakijoilta odotetaan Palmialla omatoimisuutta, sitoutuneisuutta ja erinomaisia asiakaspalvelutaitoja.

- Asiakaspalvelutaidot ovat erittäin tärkeät, koska kaikissa tehtävissä ollaan tekemisissä asiakkaiden kanssa, sanoo Susanna Mikkonen, Palmian HR Partner.

Useimmiten työnhaussa tarvitaan joko aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä tai alan tutkinto, toisinaan molemmat. Miten sitten erottua hakijoiden sankasta joukosta ja päästä haastatteluun saakka?

- Ihan ensin kannattaa lukea rekrytointi-ilmoitus huolella läpi ja lähteä sitä kautta laatimaan juuri sitä tehtävää varten omaa työhakemusta, neuvoo Duunitorilta Lauri Iso-Markku, Account Director ja Partner.

Kerro, mitä voit tarjota työantajalle

Hakemusten tulvassakin harjaantunut rekrytoija huomaa kyllä hakemuksen, jonka hakija on lähettänyt useampaan eri paikkaan täysin samanlaisena.

- Hakemuksessa pitää näkyä se, että hakija on sisäistänyt mitä työpaikassa haetaan, ja vastaa juuri niihin asioihin. Kannattaa myös kertoa, miten pystyisi olemaan hyödyksi juuri kyseisessä työssä, Iso-Markku sanoo.

Hakijan kannattaa siis miettiä asioita myös työnantajan näkökulmasta.

- Tällä näkökulman muuttamisella hakemuksessa erottuu jo aika hyvin. Pitää vain pyrkiä astumaan vastapuolen saappaisiin ja miettiä, mitä pystyisi työnantajalle tarjoamaan.

Vaikka omakehu haisee myös työnhaussa, omia hyviä puolia kannattaa silti korostaa.

- Henkseleitä ei kannata kauheasti paukutella, mutta kokemustensa kautta voi ammattimaisesti kertoa, miten vaikkapa on saanut jonkin projektin hyvin maaliin tai työkavereilta tai esimieheltä kiitosta.

Soittaminen ja relevantin asian kysyminen kannattaa

Tarttumalla puhelimeen voi myös merkittävästi parantaa mahdollisuuksiaan hakijana.

- Soittaminen kannattaa ehdottomasti, voi vaikkapa kysyä jotakin relevanttia työtehtävään liittyvää asiaa, joka ei rekrytointi-ilmoituksesta tai yrityksen verkkosivuilta suoraan ilmene.

Haastatteluun pääseminen on jo voitto sinänsä, ja vaikka paikkaa ei saisikaan, haastattelukokemuksen kartuttaminen on aina hyväksi. Samalla voi saada jalan oven väliin, jos muita paikkoja aukeaa myöhemmin. Ja vaikka ei heti pääsisikään haastatteluun, kannattaa olla sinnikäs.

- Aina ei voi onnistua, ja epämukavuuttakin pitää vähän työnhaussa sietää.

Haastatteluun päästessä kannattaa selvittää ainakin perusasiat työnantajasta etukäteen.

- Itse haastattelutilannetta ei kannata liikaa jännittää, sillä tarkoitus on tunnustella molemmin puolin, onko yhteistyöhön edellytyksiä. Se on tätä päivää, Iso-Markku toteaa.

Viisi vinkkiä, miten erotut työnhakijana

  1. Lue rekrytointi-ilmoitus huolella. Hakemuksen laatiminen helpottuu, kun tehtävänkuvan on sisäistänyt hyvin.
  2. Tee hakemus huolella ja räätälöidysti – työnantaja huomaa juuri heitä varten tehdyn hakemuksen. Liitä mukaan hyvä valokuva.
  3. Korosta omia hyviä puoliasi. Henkseleitä ei kannata paukutella, mutta oma osaaminen kannattaa tuoda esiin vaikkapa konkreettisten esimerkkien kautta.
  4. Kerro mitä voit tarjota työnantajalle, ei toisinpäin.
  5. Soittamalla erotut. Soittaminen kannattaa, kunhan puhelimeen tarttuessa on aidosti kysyttävää.

Duunitorin sivustolta löytyy työnhakuopas, joka antaa lisää vinkkejä työnhaun joka vaiheeseen. Duunitorilta ja sen someverkostosta löytyvät kaikki Palmian avoimet työpaikat. Rekrytointiprosessista vastaa Palmia itse.