MENU

Ajankohtaista

Palmia jatkaa metroliikenteen järjestyksenvalvonnan palveluntuottajana

31.10.2019 10:00

Palmia on huolehtinut metroliikenteen järjestyksenvalvonnasta vuodesta 2013 lähtien. Uusi sopimus alkaa 1.11.2019 ja jatkuu vuoteen 2023 asti.

Metron järjestyksenvalvonnassa työskentelee tällä hetkellä vajaa 200 työntekijää. Kyseessä on Suomen suurin, yksittäinen vartioimiskohde. Uudistuneessa metrossa matkustaa tällä hetkellä noin 350.000 henkeä vuorokaudessa. Sopimukseen kuuluu myös raitioliikenteen järjestyksenvalvonta.

”Tehtävänämme on varmistaa jokaiselle matkustajalle turvallinen ja viihtyisä matkustaminen metrossa. Samalla mahdollistamme myös HKL:n henkilökunnalle turvalliset työskentelyolosuhteet. Tehtäviimme kuuluu perusasiakaspalvelutehtävien lisäksi järjestyksenpidollisia tehtäviä”, kertoo metron palvelupäällikkö Markus Kolehmainen Palmialta.

Palvelutapahtumia on useita tuhansia joka päivä

Metro on suuri ja monipuolinen palvelukohde, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Päivittäiset palvelutapahtumat vaihtelevat laidasta laitaan: tarjoamme apua mm. lipun ostossa, ohjaamme tarvittaessa oikealle asemalle, autamme pyörätuolin kanssa liikkuvia jne. Metrojunaliikenteen seisahtuminen syystä tai toisesta työllistää, haasteelliset asiakastilanteet tai vaikkapa rankan sateen aiheuttama vesivahinko vaatii nopeita toimenpiteitä henkilökunnalta. Pyrimme myös yhdessä HKL:n kanssa ennakoimaan metroreittien varrella järjestettävät tapahtumat, jotka aiheuttavat matkustajamäärien äkillisen lisääntymisen tiettynä aikana.

Koulutamme koko ajan lisää järjestyksenvalvojia

Vaadimme hyvää koulutusta uusilta työntekijöiltämme, ja koulutamme myös itse uusia työntekijöitä. Tarjoamme koulutuspolun, jossa työntekijä voi alkukoulutuksen jälkeen hakeutua yhteen tai useampaan jatkokoulutussuuntaukseen.

Tarvitsemme lisää työntekijöitä

Tällä hetkellä tarvitsemme noin 20 uutta työntekijää. Pääasiassa tarve on kokoaikaisista työntekijöistä, mutta myös esimerkiksi opiskelujen ohessa on mahdollista tehdä pienempiä tuntimääriä. Katso Palmian työpaikat

Lisätietoja
julkisen liikenteen palvelupäällikkö Markus Kolehmainen, [email protected], Palmian turvallisuuspalvelut
toimialapäällikkö Jyrki Lahtinen, [email protected], Palmian turvallisuuspalvelut

Uutiseen liittyvät palvelut