MENU

Ajankohtaista

Toiminta on käynnistynyt Palmian uusissa ruokapalvelukohteissa

12.08.2019 09:42

Palmia tuottaa ruokapalveluja uusissa päiväkoti-, koulu- ja oppilaitoskohteissa Helsingissä ja Turussa 1.8. alkaen. Toiminta on käynnistynyt portaittain elokuun alusta alkaen – ensin päiväkodeissa ja sitten kouluissa ja oppilaitoksissa.

Palmian uudet ruokapalvelukohteet

Kouluvuoden alku tarkoittaa Palmia Foodsille uusien päiväkoti-, koulu- ja oppilaitoskohteiden avauksia Helsingissä ja Turussa. Toiminta vanhoissa kohteissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä jatkuu normaaliin tapaan.

Helsingissä on startattu ruokapalvelutoiminta 16 uudessa kohteessa, joissa sijaitsee päiväkoteja, kouluja sekä oppilaitoksia. Osa päiväkotikohteista on aloittanut elokuun alussa ja koulukohteet aloittivat 8.8. Lisäksi Turussa aloittaa 12.8. kaksi oppilaitosta, joista molemmissa on lisäksi kahvilatoimintaa ja toisessa ruokailee myös esikoululaisia.

Turussa Palmia tarjoaa ruokapalveluja toisen asteen opiskelijoille, kaupungin työntekijöille sekä esikoululaisille

Palmia tarjoaa ruokapalveluja Turun ammatti-instituutin Aninkaisten sekä Uudenmaantien koulutalojen ravintoloissa. Palmia ruokkii myös Cygnaeus förskolanin pienet esikoululaiset. Palvelutarjoamaan kuuluvat kohteesta riippuen mm. lounasruoka, välipalat, kahvilapalvelut, tilaustarjoilut sekä retkieväät tilauksesta. Ravintoloissa voivat ruokailla opiskelijoiden ja esikoululaisten lisäksi myös Turun kaupungin työntekijät.

Helsingissä Palmia valmistaa ruoan 16 uuteen kohteeseen

Helsingin uudet kohteet ovat päiväkoteja, esikouluryhmiä, kouluja ja oppilaitoksia:

- Haagan peruskoulu
- Hoplaxskolan
- Hoplaxskolan Haga enheten ja Gymnasiet Lärkan, Haga förskola
- Kannelmäen peruskoulun yksiköt, Vuorilinnan päiväkodin esikouluryhmät
- Päiväkoti Kaunokki
- Konalan ala-asteen koulu
- Malminkartanon ala-asteen koulu
- Munkkivuoren ala-asteen koulu, Munkkivuoren päiväkodin metsäesikoululaiset
- Pihkapuiston ala-asteen koulu
- Pikkuhuopalahden ala-asteen koulu
- Pitäjänmäen peruskoulun yksiköt
- Stadin ammatti- ja aikuisopisto Ilkankatu
- Stadin ammatti- ja aikuisopisto Savonkatu 

Uusien ruokapalvelukohteiden avaus on haastavaa työtä – etenkin kesäaikaan

Palmia Foodsissa on käynyt kuhina kesän kuumimpaan loma-aikaan, kun mm. projektipäälliköt, aluepäälliköt ja liiketoiminnan kehityspalvelut ovat uurastaneet elokuun uusien ruokapalvelukohteiden avauksien eteen. 

Uusien kohteiden avausprosessi sisältää paljon suunnittelua, organisointia ja resurssointia. Kesäaika tuo haasteita, kun yhteistyökumppanit, tavarantoimittajat ja muut sidosryhmät lomailevat. Myös uusien työntekijöiden rekrytointi on vaikeaa keskellä kesää.

"Avauksissa on omat haasteensa eikä yksikään projekti ole samanlainen. Kaikkeen löytyy kuitenkin aina ratkaisu ja projektien läpivieminen sekä uuden aloittaminen on hyvin antoisaa", kuvailee projektipäällikkö Arja Nummela. "Erityisen mukavaa on ollut huomata, jälleen kerran, miten Palmian eri tiimeissä homma toimii hyvin ja kaikki joustavat, kun avauksissa tarvitaan apua", hän lisää.

Laadukasta ja turvallista suomalaista ruokaa

Palmia on vastuullinen ja suomalainen ruokapalvelujen tuottaja, joka tarjoaa laadukasta ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Raaka-aineet ovat aina suomalaisia, kun se on mahdollista huomioiden sesonkisaatavuuden ja laadun. Esimerkiksi tuorelihat, siipikarja, maitotaloustuotteet, kananmunat ja perunat ovat aina suomalaisia. Kaikkien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on noin 75-80 prosenttia.

Teemoista vaihtelua arkeen

Ruokaan, sesonkeihin ja juhlapäiviin liittyvät teemat näkyvät säännöllisesti lautasilla ja ruokailutiloissa. Teemoista viestitään lapsia ja vanhempia eri kanavissa ja ja teemoihin pyritään tuomaan mahdollisuuksien mukaan myös kasvatuksellista sisältöä liittyen esimerkiksi ruokakulttuuriin, ruoan historiaan tai ravitsemukseen.

Erityisruokavaliokäytännöt

Erityisruokavalioiden osalta noudatetaan kunkin kaupungin ohjeistusta ja ilmoituskäytäntöä.
Helsingin ohjeistus: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/erityisruokavaliot
Turun ohjeistukseen: http://www.turku.fi/paivahoito-ja-koulutus/perusopetus/koulut-ja-palvelut/ruokailu-ja-ruokalistat/erityisruokavalioiden. Yksittäisen ruokalajin soveltuvuuden voi tarkistaa kouluravintolan tuotetiedoista. 

Palautekanavat

Palautetta otetaan mielellään vastaan toiminnan kehittämiseksi ja palautteen antamiseen on tarjolla erilaisia kanavia. Palautetta voi antaa sähköisesti joko Kouluruoka-mobiilisovelluksen tai Palmian nettisivujen kautta. Monissa kohteissa on mahdollista jättää palautetta myös paperilomakkeella. Kohteiden ruokapalveluhenkilöstö ottaa mielellään suullista palautetta vastaan.

Palmia Kouluruoka –sovellus asiakasviestinnän tukena

Ilmaisen mobiilisovelluksen avulla lapset ja vanhemmat näkevät koulujen ja päiväkotien sekä oppilaitosten ruokalistat, uutiset ja yhteystiedot kätevästi puhelimesta. Palautteenkin antaminen onnistuu sovelluksen avulla. Jokaisen ruokalajin nimen perässä on i-kirjain, jonka alta löytyvät ravintoarvot ja ainesosat. Sovelluksella voi myös äänestää vaikka toiveruokaa.

Ruokalistat ja ajankohtaiset asiat löytyvät nettisivuilta osoitteesta ruoka.palmia.fi. Päiväkotien ruokalistat tulostetaan viikoittain myös kunkin päiväkodin ilmoitustaululle.

Helsingin päiväkoti-, koulu- ja oppilaitoskohteet ja ruokalistathttps://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/kouluhaku/?city=helsinki
Turun ruokalistat: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/kouluhaku/?city=turku

Uutiseen liittyvät palvelut