MENU

Ajankohtaista

Vehreä viljapelto, taustalla metsää ja kaunis sininen taivas jossa pilviä.

Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan 4.9.2021

30.08.2021 13:43

Ruokatieto Yhdistys Ry:n ja Hyvää Suomesta -merkin vuonna 2019 lanseeraama Suomalaisen ruoan päivä on varmasti vakiinnuttanut paikkansa ruokapalvelu- ja ravintola-alan kalentereissa. Suomalainen ruoka onkin todella ansainnut oman päivän: maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Nimikkopäivän avulla halutaan nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Suomalaisen ruoan päivä haastaa tekemään tietoisia ruokavalintoja.

Palmiassa jokainen päivä on suomalaisen ruoan päivä

Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista – huomioiden luonnollisesti sesonkisaatavuuden ja laadun. Meillä 100 % kotimaisia raaka-aineita ovat: liha- ja lihavalmisteet, maito- ja maitovalmisteet, juusto, kananmuna, peruna ja juurekset sekä leipä, hiutaleet ja suurimot. Valmistamme aterioita päiväkotilapsille, koululaisille, opiskelijoille, lounasruokailijoille, ikäihmisille sekä sairaalapotilaille. Aterioitamme nauttii päivittäin yli 50 000 asiakasta.

Tavoitteenamme on huomioida ympäristönäkökohdat ruokatuotantoketjussamme aina tuotekehityksestä ja henkilöstömme ympäristöosaamisen jatkuvasta parantamisesta raaka-aineiden hankintaan, kuljetukseen, tuotteiden valmistamiseen ja jätteiden keräilyyn asti.

Julkisissa ruokapalvelukohteissa tarjoamme hyvää suomalaista ruokaa

Hoivakohteissa ja sairaaloissa tarjotaan kotimaista broileria ja punaherukkakiisseliä.

Teemapäivä tuo lounasravintoloiden pöytiin huippuraaka-aineista valmistettuja herkkuja

Vietämme Suomalaisen ruoan päivää Palmian lounasravintoloissa perjantaina 3.9. Monipuolinen salaattipöytä sisältää kauden juureksia ja sesongin herkkuja. Pääruoaksi on tarjolla mm. karjalanpaistia, kasviskääryleitä puolukkahillolla ja kermaista kirjolohikeittoa. Jälkiruoaksi nautitaan mustikkapiirakkaa ja vaniljakermaa. Tarjonta voi vaihdella toimipaikoittain. Löydät ravintoloiden ruokalistat täältä.

Hyvää ja herkullista Suomalaisen ruoan päivää kaikille!

Uutiseen liittyvät palvelut