MENU

Ajankohtaista

Kuvassa toimitilahuoltaja pilotoi robottia Aalto-yliopiston tiloissa.

Siivouksen robotiikkaa ja digitalisaatiota Finncleanissa

15.03.2023 14:40

Tampereella 15.-16.3. järjestettävässä puhtausalan kansainvälisessä ammattilaistapahtumassa kuullaan alan tulevaisuuden näkymiä muun muassa digitalisaation näkökulmasta.

Finnclean yhdistää puhtausalan koulutuspäivät ja ammattimessut. Tänä vuonna päivien teknologiateemana on robotiikka.

Robotiikkatyöpajassa pohditaan tulevaisuuden työkavereita

Finnclean-tapahtuman toisena päivänä to 16.3. Palmian ICT- ja kehitysjohtaja Riku Moisio vetää robotiikka-aiheisin teematapahtuman alan ammattilaisille.

Robotiikan tulo puhtausalalle on ollut puheenaiheena vuosikymmeniä. Nyt voimme aidosti puhua ihminen ja kone -työparista. Tulevaisuudessa yhä useampi puhtausalan työntekijä saa uudeksi työkaveriksi joko siivousrobotin tai työtä ohjaavan mobiililaitteen.

Koneiden käyttö on osa työvoimapulan ratkaisua, mutta ihmistä tullaan aina tarvitsemaan. Teknologian muutos tulee kuitenkin muuttamaan työn luonnetta.
- Työpajassa pohditaan, miten puhtausalan toimintamallit tulevat lähivuosina vielä muuttumaan digitalisaation myötä. Tavoitteena on yhdessä alan ammattilaisten kanssa hahmottaa miten puhtautta tuotetaan jatkossa, Riku Moisio kertoo.

Paneelikeskustelussa ruoditaan puhtausalan muutosta

Finncleanin ensimmäisenä päivänä ke 15.3. järjestetään paneelikeskustelu teemalla Rohkeasti muutoksen edessä: työvoima, teknologia ja työkulttuuri.

Messuhallin Cleantalk-lavalla käytävässä keskustelussa kysytään Kuka tekee työtä tulevaisuudessa? Työvoiman saanti on Suomessa entistä hankalampaa. Väestön huoltosuhde heikkenee ja työssäkäyvien ihmisten määrä vähenee. Uudet teknologiat ja robotiikka ovat jo apuna. Millainen on tulevaisuuden digisiivoojan ja työkaverina toimivan robotin yhteinen työnkuva. Palmiaa keskustelussa edustaa ICT- ja kehitysjohtaja Riku Moisio.

Lisää aiheesta

Lue lisää ohjelmasta Finncleanin sivuilta 

Palmia on kehittänyt siivouspalvelujen digitalisaatiota toiminnanohjauksen, toimitilahuoltajien työn sekä robotiikan ja sensoreiden hyödyntämisen kautta. Alle kootuista artikkeleista voit lukea lisää sinua kiinnostavasta aiheesta.

Palmia ja Aalto-yliopisto testaavat uutta mattoteknologiaa

Siivous digitalisoituu sensoreilla

Ensimmäisenä Suomessa digitaalinen innovaatio siivoustyöhön

Uutiseen liittyvät palvelut