MENU

Ajankohtaista

Leena Saarinen Palmia Oy:n toimitusjohtaja ja Olli Naukkarinen Järvenpään kaupungin kaupunginjohtaja

Palmiasta ateria- ja siivouspalveluyhtiö Jatsin omistaja

31.08.2021 15:53

Osakekaupan myötä Palmiasta tuli Järvenpään alueella toimivan Jatsi Oy:n omistaja 31.8. Palmia Oy voitti keväällä Järvenpään kaupungin ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän omistaman ateria- ja siivouspalveluja tuottavan Jatsi Oy:n osakekannasta käydyn tarjouskilpailun. Palmiasta tulee Järvenpään kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen sopimuskumppani syyskuun alusta alkaen.

Järvenpään kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 24.5.2021 hyväksyä kaupungin omistamien Jatsi Oy:n osakkeiden myynnin Palmialle. Jatsi Oy:tä omistaa pieneltä osin myös Keusote-kuntayhtymä. Osakekauppa toteutui 31.8.2021.

- Toimimme Etelä-Suomessa samoilla toimialoilla kuin Jatsi. Palmialle osakekannan ostaminen on luonnollinen osa kasvustrategiaa kuntien vastuullisena palvelukumppanina, va. toimitusjohtaja Leena Saarinen Palmiasta sanoo.

Henkilöstön asema ei muutu yrityskaupassa. Palvelut jatkuvat Jatsin asiakaskohteissa syyskuun alussa omistajanvaihdoksen voimaan tullessa nykyisellään. Jatkossa Palmia ja tilaajaorganisaatiot kehittävät yhteistyössä Järvenpään alueen asukkaille suunnattuja palveluja kilpailutetun kehittävän kumppanuuden mallin mukaisesti.

Vahvuutta kunta- ja sote-sektorin palveluihin pääkaupunkiseudulla

Palmian aiemmat onnistumiset ja opit palveluyritysten yrityskaupasta ja toimintojen yhdistämisestä sekä kaupungin ruokapalvelujen kokonaisulkoistuksen haltuunotossa tarjoavat vahvan kokemuspohjan kuntien tukipalvelujen haltuunotosta.

Palmian tarkoitus on kasvattaa palveluliiketoimintaansa pääkaupunkiseudulla ja sen välittömässä läheisyydessä.
- Yhdessä Jatsin kanssa vahvistamme markkina-asemiamme ja osaamistamme julkisten palvelujen tarjoajana sekä kunta- ja sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa, Saarinen toteaa.

- Kunnallinen omistajatausta asettaa Palmian toiminnalle läpinäkyvät ja vastuulliset lähtökohdat niin yhteiskunnallisesta, sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta. Tässä osakekaupassa henkilöstön asema ei muutu vaan työntekijät jatkavat Jatsin työntekijöinä. Palmialla on myös sama työehtosopimus (AVAINTES) kuin Jatsillakin on. Se vertautuu ehdoiltaan kunta-alan työehtosopimukseen, Saarinen kertoo.

Jatsin myynnistä markkinaehtoiselle toimijalle päätettiin 2020 lopussa

Järvenpään kaupunginhallitus päätyi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan ratkaisuun, jossa Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n osakkeet päätettiin myydä kilpailutuksella valittavalle palveluntuottajalle. 

Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana Jatsi Oy:n toimintaa on kehitetty ansiokkaasti, mutta yhtiön koko on osoittautunut liian pieneksi kilpailluille ateria- ja siivouspalvelumarkkinoille. Tehtyjen selvitysten pohjalta on käynyt ilmi, että Järvenpään kaupungin sekä Keusoten on kannattavampaa myydä yhtiön osakkeet markkinoilla toimivalle yritykselle, jonka volyymit mahdollistavat tehokkaat tuotantoprosessit.

Kilpailutuksen myötä Palmialle siirtyy vastuu myös ateria- ja siivouspalvelujen tuottamisesta, jolloin yhtiölle siirtyvät Jatsi Oy:n aiemmat palvelusopimukset ja kymmeniä palvelukohteita, joissa työskentelee yli 200 työntekijää tuottaen ateria- ja siivouspalveluja. Palvelut toteuttaa syyskuun alusta eteenpäin Jatsi Oy.

Lisätietoja
- toimitusjohtaja (va.) Leena Saarinen, p. 040 060 9745, leena.saarinen(at)palmia.fi
- viestintäjohtaja Henna Mikkonen-Kemppainen, p. 050 401 3930,
henna.mikkonen-kemppainen(at)palmia.fi

Palmia Oy tarjoaa siivous-, kiinteistö-, ruoka- ja turvallisuuspalveluja Etelä-Suomessa 13 paikkakunnalla. Palmiassa on noin 2200 työntekijää yli 1000 erilaisessa kohteessa. Merkittävänä työnantajana Palmia tarjoaa henkilöstölleen ura- ja kehittymismahdollisuuksia sekä laajan työssäkäyntialueen.

Yhtiöllä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu merkkinä suomalaisesta palvelutyöstä ja yrityksen suomalaisuudesta. Liikevaihto vuonna 2020 oli 101 milj. euroa. Suurimpia asiakkaita ovat kunta- ja sote-toimijat, joiden lisäksi asiakkaina on yksityisiä yrityksiä ja yhdistyksiä.

Uutiseen liittyvät palvelut