MENU

Ajankohtaista

Palmian vuoden 2021 tulos kärsi koronasta

1.04.2022 14:01

Koronan vaikutukset jatkuivat ja painoivat Palmian tulosta.

Palmian liikevaihto vuonna 2021 oli 103,7 miljoonaa euroa kasvaen hieman aiemmasta vuodesta. Tulos painui tappiolle ollen -4,8 miljoonaa euroa. Mukana luvuissa on Palmia Oy ja Palmia Palvelut Oy. 

Pitkäjänteisesti kehitettyä tuottavuutta romutti erityisesti koronan vaikutuksista johtuva liikevaihdon menetys ravintola- ja ruokapalveluissa. Myös turvallisuuspalvelujen tapahtumiin ja tilaisuuksiin liittyvien palvelujen kysyntä oli edelleen vähäisempää.

- Emme toimi erillisessä kuplassa vaan olemme koronavaikutusten kanssa samassa pinteessä kuin muutkin ravintola- ja tapahtuma-alan toimijat valtakunnallisesti. Koronan vaikuttaessa asiakkaidemme toimintaan olemme edelleen sopeuttaneet palvelujamme heidän tarpeisiinsa nähden, toimitusjohtaja Nina Mähönen kertoo.
- Lisäksi koronan aiemmin aiheuttamat kysyntäpiikit esimerkiksi toimitilapalveluissa tasaantuivat toisena pandemiavuonna ja palvelukysyntä vakiintui niin sanottuun uuteen normaaliin, hän lisää.

Koronan syömän kannattavuuden lisäksi pääkaupunkiseudun runsasluminen talvi painoi kiinteistöpalvelujen tulosta.

”Koronaoireettoman” Palmian tuloskunto

Palmian liikevaihto vuonna 2021 oli 103,7 miljoonaa euroa.

- Koronapandemian arvioitu tulosvaikutus oli vuonna 2020 noin -5,3 miljoonaa euroa ja vuonna 2021 noin -4 miljoonaa euroa, Mähönen kertoo.

- Arvioissa on huomioitu negatiiviset ja positiiviset vaikutukset liiketoimintaan. Lounasravintoloiden ja kokoustarjoilun myynti väheni radikaalisti samalla, kun kiinteät kulut toteutuivat lähes aiemman mukaisesti. Mukana arvioissa on myös hoivakohteissa koronasulkujen myötä tapahtunut ruokapalvelujen tarpeen väheneminen. Toimitilapalvelujen hetkellisesti lisääntynyt kysyntä on huomioitu positiivisena tulosvaikutuksessa, Mähönen tarkentaa. 

Koronan tulosvaikutuksen ymmärtämisen ohella voimme toki todeta, että lyhyellä tähtäimellä emme palaa koronavaikutuksia edeltäneeseen vanhaan normaaliin, Mähönen tähdentää.

Toimintaympäristön muutos korostuu erityisesti ravintola- ja ruokapalveluissa. Etätyöt ovat muuttaneet lounas- ja kokouskäyttäytymistä, joten liiketoiminnan mukauttaminen on ensisijaisen tärkeää.

Palmian vuosikatsaus 2021 julkaistu

Lue lisää Palmian vuosikatsauksesta 2021:
- talous
- henkilöstö
- vastuullisuus
- vuoden 2021 tärkeimmät tapahtumat

Lisätietoja: toimitusjohtaja Nina Mähönen, nina.mahonen(at)palmia.fi, p. 040 862 2284