MENU

Ajankohtaista

Palmia tuottaa uuden Kaupunkiympäristötalon ravintolapalvelut

23.04.2020 13:15

(pääkuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki)

Palmia on voittanut Helsingin kaupungin uuden Kaupunkiympäristötalon ravintolapalvelujen kilpailutuksen. Kaupunkiympäristötaloa eli Kymp-taloa rakennetaan parhaillaan Helsingin Kalasatamaan. Rakennustyöstä vastaa Skanska ja rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

Saman katon alle kootaan Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan palvelut. Valmistuttuaan valtava virastotalo tarjoaa muun muassa rakennusvalvontaan, kaavoitukseen, ympäristöön ja asumiseen liittyviä palveluita ja lupia, ja myös erilaisia tiloja kaupungin toimialojen ja kaupunkilaisten käyttöön. Rakennukseen tulee 1 100 työpistettä yhteensä noin 1 500 työntekijälle. (skanska.fi)

Elokuussa alkava palvelusopimus kattaa lounasravintolan ja kahvilan palvelut sekä kokous- ja catering-palvelut. Tarjontaan kuuluvat mm. aamiainen, päivittäin vaihtuva runsas buffet-lounas, herkulliset bistro-annokset, raikkaat salaattiannokset, viihtyisän kahvilan palvelut, mukaan myytävät tuotteet sekä tilaus- ja edustustarjoilut kokouksiin ja tilaisuuksiin. Kymp-talon ravintolapalvelut ovat jatkuvasti uudistuvia ja asiakkaita kuuntelevia palvelukokonaisuuksia. Herkullinen ruoka, virkistävät kylmät ja kuumat juomat, ystävällinen palvelu ja kutsuva miljöö takaavat rentouttavan tauon työpäivän kiireen keskelle.

Palmian ravintoloissa panostetaan vastuullisiin hankintoihin sekä kotimaiseen ja sesongit huomioivaan tarjontaan, jossa tärkeässä osassa ovat luomu, Reilun kaupan tuotteet, WWF:n kalasuositukset, sydänystävälliset vaihtoehdot sekä kasvis- ja vegaanivaihtoehdot. Raaka-aineiden kotimaisuusaste on noin 80 %. Kertakäyttöastiat ja –kääreet on valmistettu kierrätysmateriaalista ja ovat edelleen kierrätettäviä.

Palmia Lounas –mobiilisovellus näyttää viikon lounaslistan ja kertoo ravintosisällöt sekä pääraaka-aineen alkuperämaan. Sovelluksesta näet myös ajantasaiset uutiset, alennukset, yhteystiedot, voit äänestää sekä antaa palautetta.

Ravintolapalvelut osaavissa käsissä

Kymp-talon ravintolan tulevilla avainhenkilöillä ravintolapäällikkö Anni Mettälällä ja keittiöpäällikkö Mikko Sieversillä on ravintola-alan kokemusta yhteensä 44 vuotta ja niistä esimiestehtävissä yhteensä 34 vuotta.

Ennen Palmiaa Anni Mettälä työskenteli 12 vuotta Sodexolla merkittävissä asiakaskohteissa mm. AKT:lla, Itellalla, Tekesillä sekä Nokialla. Annin vahvuuksia ovat henkilöstöjohtaminen sekä aurinkoinen asiakaspalvelu. Anni siirtyi Sodexolta Palmialle vetämään kolmen ravintolan ravintolaryhmää, jossa hän toimii tulosvastuullisena esimiehenä. Anni vastaa ravintolaryhmän liiketoiminnasta ja henkilöstöstä, budjetoinnista, toiminnan kehittämisestä, myynnistä, asiakasyhteistyöstä, suunnittelusta ja organisoinnista.

Anni pitää uransa merkittävimpinä hetkinä Nokian pääkonttorin ravintolan avaamista sekä uuden kahvilakonseptin suunnittelua ja toteutusta Tekesillä. Nyt Anni pääsee jälleen käynnistämään kiinnostavan uuden kohteen ravintolatoimintaa, josta hän onkin innoissaan: ”Ihanaa päästä luomaan ravintolaa! Lupaan kehittää palvelua asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tapanani on olla hyvin asiakasrajapinnassa ja pitää säännöllisesti yhteyttä asiakkaisiin ravintolatoimikunnan kokousten ja uusien tuotteiden esittelytilaisuuksien muodossa. Olen erittäin otettu, että minut on valittu luotsaamaan uutta ravintolaa. Teen kaikkeni onnistuakseni täyttämään ja jopa ylittämään odotukset. Seison sanojeni takana ja toimin oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti.”

Anni odottaa uudelta tehtävältään Kymp-talon ravintolapäällikkönä haasteita, uudistusta, kehittymistä ja vaikutusmahdollisuuksia: ”Haluan päästä suunnittelemaan ravitsemuksellisesti erinomaista lounasruokaa ja terveellisiä kokoustarjoiluja yhteistyössä keittiöpäällikön kanssa. Aion luoda henkilökunnasta palvelualttiin, innokkaan ja motivoituneen tiimin, joka tekemisillään ylittää asiakkaan odotukset päivittäin. Haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että tuotamme ruokailupalveluita vastuullisesti ja ajan hengen mukaisesti. Seuraan alan jatkuvasti muuttuvia trendejä, joista haluan tuoda vaikutteita uuteen ravintolaan asiakaskunnan toiveet ja tarpeet huomioiden.”

Haasteellisen ja hektisen työn vastapainoksi Anni viettää aikaa liikkumalla kuntosalilla ja lenkkipolulla, harrastaen musiikkia, myös itse laulaen, lukemalla sekä viettäen aikaa perheen ja ystävien kanssa.

”Hyvää yhteistyötä odottaen, elokuussa tavataan!”, Anni lähettää terveisensä tuleville asiakkailleen.

Keittiöpäällikön laaja kokemus takaa laadukkaan ruokatuotteen

Mikko Sievers on työskennellyt Palmialla 19 vuotta keittiöpäällikkönä erityyppisissä tehtävissä ja erilaisissa kohteissa. Mikko pitää vahvuuksinaan tarkkuutta laadun ja hankintojen suhteen, keittiöhenkilökunnan johtamista ja ohjaamista, asiakaspalvelua sekä asiakkaan kuuntelua. ”Valmistetun tuotteen tulee olla tasalaatuista ja priimaa. Kuuntelen asiakasta hyvin tarkkaan ja pyrin toteuttamaan heidän toiveensa parhaani mukaan.”

Mikko on ehtinyt pitkällä urallaan kaikenlaista. Merkittävinä hetkinä muistuvat mieleen niin kaupunginjohtajan 500 hengen illallisten toteuttamiset, presidentin lounaat kuin ihan arkiset asiakaskohtaamiset lounasasiakkaiden kanssa. Vuonna 2018 Mikko kehitti ravintola Elmstreetin hävikinhallintaa ja mittavan projektin seurauksena ravintolan lounashävikki vähentyi keskimäärin noin 20 % kuukaudessa.

Viimeisimpänä Mikko on työskennellyt yli 4 vuotta ravintola Elmstreetillä, joka on yksi Palmian suosituimmista ja kehutuimmista lounasravintoloista. Elmstreet palvelee uuteen Kymp-taloon muuttavia kaupunkiympäristön yksikköjä, joten osa uuden ravintolan asiakaskunnasta on Mikolle jo entuudestaan tuttuja. Ravintola Elmstreetin sopimus päättyy Kaupunkiympäristön palvelujen muuttaessa Kalasatamaan uuteen kiinteistöön.

Mikon vapaa-ajan täyttää vanhan talon remontointi ja sen pihatyöt sekä koirien kanssa ulkoilu. Mikko on valmentanut pitkään jääkiekossa, ensin vanhemman poikansa joukkuetta ja tulevalla kaudella nuoremman poikansa joukkuetta: ”Valmentajana kuvailisin itseäni tasapuoliseksi, lapsilähtöiseksi sekä voitontahtoiseksi.”

Myös Mikko odottaa innolla uuden ravintolan avaamista ja asiakkaiden odotusten täyttämistä, ”Odotan innolla uusia haasteita ja asiakkaita. On kiva päästä uusiin tiloihin toimimaan ja luomaan asiakkaille makoisia hetkiä. Elokuussa tavataan Kymppi-talossa!”

Lisätietoja:
toimialapäällikkö Ritva Mähönen, lounasravintolat
[email protected], puh. 040 637 1507

Katso Skanskan videolta miltä rakennustyömaalla näytti alkuvuodesta 2020: https://youtu.be/p2oN3GZZH1Y

Lue lisää rakennusprojektista Skanskan sivuilta: https://www.skanska.fi/palvelut/referenssiprojektimme/232413/Kaupunkiymparistotalo/

Uutiseen liittyvät palvelut