MENU

Ajankohtaista

Palmia Oy laajentaa toimintaansa Etelä-Suomessa yritysostolla

1.10.2018 09:37

Palmia Oy on ostanut Hämeenlinnan kaupungin ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin omistamat Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n. Yhtiöt toimivat Kanta-Hämeessä ja suurimpia asiakkaita ovat mm. sairaanhoitopiirin ja Hämeenlinnan kaupungin toimijat.

Tekme ja Linnan Ateriapalvelut toimivat samoilla toimialoilla kuin Palmia; yhtiö tarjoaa siivous-, kiinteistö- ja ruokapalveluja Kanta-Hämeessä. Tekmessä on noin 350 työntekijää erilaisissa palvelukohteissa mm. kouluissa, sairaaloissa ja kauppakeskuksissa.

- Tekme Oy sulautetaan Palmiaan 1.1.2019 ja Linnan Ateriapalvelut Oy jatkaa Palmian tytäryhtiönä uudella nimellä, Palmia Oy:n toimitusjohtaja Nina Rokkila sanoo.

Kasvua tukeva askel 
- Palmian tarkoituksena on kasvattaa Etelä-Suomessa erityisesti julkiselle sektorille tarjottavia palveluja, joissa osaavia toimijoita on toistaiseksi vähän ja joita kunnat tuottavat pääsääntöisesti vielä itse, Rokkila sanoo.

Palmialle Tekmen ostaminen on luonnollinen osa kasvustrategiaa.

- Yhdessä Tekmen kanssa vahvistamme markkina-asemaamme julkisten palvelujen tarjoajana ja kunta- sekä sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa. Tekmen kanssa Palmian asema sairaala- ja kouluruokapalvelujen osaavana tarjoajana vahvistuu. Samalla saavutamme synergiahyötyä esimerkiksi palvelujen kehittämisessä ja hankinnoissa, Rokkila kertoo.

Etelä-Suomen ruokatuotannon keskus Kanta-Hämeeseen
Palmiassa nähdään Hämeenlinnan alue potentiaalisena ruokatuotannon kasvukeskuksena maantieteellisen sijaintinsa ja toimivan keskuskeittiön sekä pitkälle kehitetyn tilaus-toimitusketjun ansiosta.

- Hämeenlinnan logistisesti keskeinen sijainti sekä Kaurialan keskuskeittiön tuotantoprosessi mahdollistavat laajan toimitusmaantieteen. Samaan aikaan kuntien palvelujen järjestämistavat ovat murroksessa ja esimerkiksi Helsinki avaa kouluruokapalvelujaan kilpailutukseen. Hämeenlinnaan voimme muodostaa ruokatuotannon keskuksen Etelä-Suomen kuntien ruokapalveluille, Rokkila sanoo.
- Tämä on positiivista alueen työntekijöille, alueella toimiville asiakkaille ja muille yrityksille – yleensä koko elinkeinoelämälle.

- 1.1.2019 aloitamme ruokapalvelujen tuottajana Riihimäen kaupungilla. Näistä palveluista tulemme tulevaisuudessa saamaan synergiahyötyjä Tekmen nykyisten ruokapalvelujen kanssa, Rokkila sanoo.

Kuntien ja kuntayhtymien palvelumarkkina avautuu kilpailulle 
Palmian yhtiöittäminen aloitti ja markkinoille tulo jatkaa markkinan ja merkittävien mahdollisuuksien avaamista muillekin toimijoille.
- Merkittävin kasvu Palmian liikevaihdossa on tullut palveluissa, joita kunnat hoitavat tällä hetkellä joko itse tai inhouse-toimijoidensa kautta. Kilpailemme pääsääntöisesti markkinalla, missä esimerkiksi pk-yritykset eivät vielä toimi; kouluruoka, koulujen vahtimestaripalvelut, kunnallisten laitosten siivous ovat hyviä esimerkkejä, Rokkila valottaa.

- Liiketoimintaamme ajatellen keskeinen murros toimintaympäristössä tullee tapahtumaan, kun sote-palvelut organisoidaan uudelleen, Rokkila lisää.

Palmian kannalta vaihtoehtona on vahva ja nopea palvelutoiminnan kehittäminen vastaamaan tarpeeseen – Tekmen palvelurakenteen, osaamisen ja palvelutuotannon kyvykkyyden tukemana. Palmia kehittää toimialoillaan myös palvelujen digitalisaatiota. 

- Uskomme, että digitaalisten palvelujen kehittäminen jatkossa innovatiivisten asiakkaiden kanssa luo meille uusia mahdollisuuksia markkinalla, Rokkila sanoo.

Faktat yrityskaupasta

- Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi yhtiöiden myynnin Palmialle kokouksessaan 16.4.2018.
- Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri hyväksyi myynnin 12.6.2018 valtuuston kokouksessa.
- Valitusajat umpeutuivat 6.8. ja kun yhtään valitusta ei saatu, järjestely saa lainvoiman.
- Omistajanvaihdos tulee voimaan 1. lokakuuta 2018. 
- Tekmen logistiikkaliiketoiminnan irrotus omaksi yhtiökseen, ei mukana yrityskaupassa.
- Tekme Oy jatkaa yhtiönä 31.12.2018 saakka. Toimitusjohtaja on 1.10. alkaen Nina Rokkila.
- Tekme Oy fuusioidaan Palmiaan 1.1.2019.
- Linnan Ateripalvelut Oy:n nimi vaihtuu lokakuussa Palmia Palvelut Oy:ksi. Toimii jatkossa itsenäisenä yhtiönä Palmian omistuksessa.

Lisätietoja:

- Palmia Oy /toimitusjohtaja Nina Rokkila, p. 050 501 9779, [email protected]
- Hämeenlinnan kaupunki / apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, p. 03 621 2300, [email protected]

 Faktat Palmia Oy
- Työntekijöitä noin 1800
- Palvelut: siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- sekä ravintola- ja ruokapalvelut
- Palveluja mm. toimistotiloissa, lounasravintoloissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, sairaaloissa, kulttuurikohteissa, vanhusten palvelutaloissa – kaikkiaan yli 1 000 kohteessa Etelä-Suomessa.
- Päätoimipaikka Helsinki
- Omistaja: Helsingin kaupunki
- Liikevaihto 87,5 M€ v. 2017 

Faktat Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy
- Työntekijöitä yhteensä noin 350
- Palvelut: ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalvelut, kiinteistönhoito, talotekniikka, korjausrakentaminen
- Palvelukohteita mm. sairaalat, kauppakeskukset, koulut, päiväkodit, taloyhtiöt, hoivakodit, liikuntatilat
- Päätoimipaikka Hämeenlinna
- Entiset omistajat: Hämeenlinnan kaupunki, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä
- Liikevaihto 25 M€ v. 2017 (ilman logistiikkapalveluja)

www.tekme.fi