MENU

Ajankohtaista

Palmia ostamassa ateria- ja siivouspalveluyhtiö Jatsin

25.05.2021 14:04

Osakekaupan toteutuessa Palmiasta tulee Järvenpään alueella toimivan Jatsin Oy:n omistaja syksyllä.

Palmia Oy on voittanut Järvenpään kaupungin ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän omistaman ateria- ja siivouspalveluja tuottavan Jatsi Oy:n osakekannasta käydyn tarjouskilpailun.

Järvenpään kaupunginhallitus on kokouksessaan 24.5.2021 päättänyt hyväksyä kaupungin omistamien Jatsi Oy:n osakkeiden myynnin Palmialle. Jatsi Oy:tä omistaa pieneltä osin myös Keusote-kuntayhtymä. Omistajien hankintaa ja osakekauppaa koskevien päätösten tulee olla yhtäläiset. Jos osakekauppa toteutuu suunnitellusti, Palmiasta tulee Järvenpään kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen sopimuskumppani 31.8.2021 alkaen.

- Olemme saamassa Palmiasta hyvän ja luotettavan yhteistyökumppanin kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen tuottamiseen, Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

- Palmialle Jatsin osakekannan ostaminen on luonnollinen osa kasvustrategiaa kuntien vastuullisena palvelukumppanina, toimitusjohtaja Nina Rokkila Palmiasta sanoo.

Vahvuutta kunta- ja sote-sektorin palveluihin pääkaupunkiseudulla

- Toimimme samoilla toimialoilla kuin Jatsi. Kunnallinen omistajatausta asettaa Palmian toiminnalle läpinäkyvät ja vastuulliset lähtökohdat niin yhteiskunnallisesta, sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta. Tässä osakekaupassa henkilöstön asema ei muutu vaan työntekijät jatkavat Jatsin työntekijöinä. Palmialla on myös sama työehtosopimus (AVAINTES) kuin Jatsillakin on. Se vertautuu ehdoiltaan kunta-alan työehtosopimukseen, Rokkila kertoo.

Palmian aiemmat onnistumiset ja opit palveluyritysten yrityskaupasta ja toimintojen yhdistämisestä sekä kaupungin ruokapalvelujen kokonaisulkoistuksen haltuunotossa tarjoavat vahvan kokemuspohjan kuntien tukipalvelujen haltuunotosta.

Palmian tarkoitus on kasvattaa palveluliiketoimintaansa pääkaupunkiseudulla ja sen välittömässä läheisyydessä.
- Jatsi Oy:n ostaminen on positiivinen mahdollisuus yhtiölle, ja myös positiivista alueen työntekijöille, alueella toimiville asiakkaille ja elinkeinoelämälle. Yhdessä vahvistamme markkina-asemiamme ja osaamistamme julkisten palvelujen tarjoajana sekä kunta- ja sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa, Rokkila toteaa.

Jatsin myynnistä markkinaehtoiselle toimijalle päätettiin 2020 lopussa

Järvenpään kaupunginhallitus päätyi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan ratkaisuun, jossa Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n osakkeet päätettiin myydä kilpailutuksella valittavalle palveluntuottajalle. 

Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana Jatsi Oy:n toimintaa on kehitetty ansiokkaasti, mutta yhtiön koko on osoittautunut liian pieneksi kilpailluille ateria- ja siivouspalvelumarkkinoille. Tehtyjen selvitysten pohjalta on käynyt ilmi, että Järvenpään kaupungin sekä Keusoten on kannattavampaa myydä yhtiön osakkeet markkinoilla toimivalle yritykselle, jonka volyymit mahdollistavat tehokkaat tuotantoprosessit.

Yrityskaupan myötä uudelle omistajalle siirtyy palvelusopimukset ja kymmeniä palvelukohteita, joissa työskentelee yli 200 työntekijää tuottaen ateria- ja siivouspalveluja. Henkilöstön asema ei muutu yrityskaupassa. Palvelut jatkuvat Jatsin asiakaskohteissa syyskuun alussa omistajanvaihdoksen voimaan tullessa nykyisellään.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Nina Rokkila, p. 050 501 9779, nina.rokkila(at)palmia.fi

Järvenpään kaupungin uutinen aiheesta

Palmia Oy tarjoaa siivous-, kiinteistö-, ruoka- ja turvallisuuspalveluja Etelä-Suomessa 13 paikkakunnalla. Palmiassa on noin 2200 työntekijää yli 1000 erilaisessa kohteessa. Merkittävänä työnantajana Palmia tarjoaa henkilöstölleen ura- ja kehittymismahdollisuuksia sekä laajan työssäkäyntialueen. Yhtiöllä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu merkkinä suomalaisesta palvelutyöstä ja yrityksen suomalaisuudesta. Liikevaihto vuonna 2020 oli 101 milj. euroa. Suurimpia asiakkaita ovat kunta- ja sote-toimijat, joiden lisäksi asiakkaina on yksityisiä yrityksiä ja yhdistyksiä.

Uutiseen liittyvät palvelut