MENU

Ajankohtaista

Kuvassa on kotimaisia juureksia

Palmia mukana Suomi kasvaa vegestä -verkostossa

18.01.2023 17:11

Lähes 30 suomalaista elintarvikealan yritystä ja muuta toimijaa on kerääntynyt verkostoksi, joka toimii kasvisruoan edistämiseksi Suomessa.

Lähes 30 suomalaista elintarvikealan yritystä ja muuta toimijaa on kerääntynyt verkostoksi, joka ehdottaa aivan uudenlaista poliittista avausta kasvisruoan edistämiseksi Suomessa. Verkostoon kuuluu niin alan vakiintuneita jättiläisiä kuin uusia innovaattoreita, joilla kaikilla on sama visio: luoda Suomeen lisää talouskasvua ja viennin mahdollisuuksia kasvipohjaisesta ruoasta. Innovointi ja vienti vaatii investointeja, ja verkosto on valmistellut kantapaperin, jossa esitellään ajatuksia siitä, miten seuraava hallitus voi mahdollistaa kasvun.

Palmialle kasvisruoat ja kasvipohjaisten raaka-aineiden käyttäminen ovat osa vastuullisuus- ja ympäristötavoitteita sekä palvelun ja ruokatuotteiden kehittämistä. Näemme vegaanisen ruoan edistämisen jatkumona vastuullisuudelle ja kotimaisuusasteen nostamiselle. Näitä molempia olemme kehittäneet jo pitkään. Kaikkien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on meillä noin 75-80 prosenttia, ja liha- ja maitotuotteissa se on 100 prosenttia.

Asiakkaamme – niin tilaaja-asiakkaat kuin ruokailijatkin – toivovat lautaselle yhä monipuolisemmin raaka-aineita ja kasvisruoan lisäämistä. Kysyntä kasvaa sekä julkisissa ruokapalveluissa – kouluissa ja päiväkodeissa – että lounasravintoloissa.  

Verkosto julkaisee esityksensä ke 1.2.2023.

Kantapaperin allekirjoittajat: 

Apetit Oyj 
Foodiq Oy 
Gary Renegade Oy 
Gutly Foods Oy 
HoviRuoka Oy 
Impolan kasvitila 
Oy Karl Fazer Ab 
Kymijoen Ravintopalvelut Oy 
Lidl Suomi 
Nordic Foodtech VC 
Nordic Umami Company 
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry 
Marttaliitto ry 
Meeat Food Tech Oy 
Mö Foods Oy 
Oatly 
Palmia Oy 
Paulig 
Raisio Oyj 
Silmusalaatti 
S-ryhmä/ SOK 
Sukula Co. Eatertainment Society Oy 
Unicafe/ Ylva Palvelut Oy 
Vihreä Härkä kasviproteiinit 
Voima-papu Finland Oy / Karviaisten tila 
VTT 
Vöner Oyj 
WWF Suomi


Lue lisää
Palmian vastuullisuudesta 

Kestävän kehityksen periaatteissamme seuraamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita 

Uutiseen liittyvät palvelut