MENU

Ajankohtaista

Huolehdimme asiakkaidemme arjesta poikkeustilanteessakin

2.04.2020 14:30

Monissa palveluissamme toiminta jatkuu varsin normaalina koronavirustilanteen aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. Siivous- ja kiinteistöpalveluissa reagoimme asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Tilanne on tuonut eniten muutoksia ravintola- ja ruokapalveluihin.

Toimitilapalveluissa asiakastarpeet muuttuvat

Toimitilapalveluissa palvelutoimintamme jatkuu kiivaana.
- Palvelujen sisältö on voinut muuttua ja muuttuu edelleen sen mukaan, mitä asiakkaat kohteissaan tarvitsevat. Siivouksessa teemme nyt jokapäiväisen ylläpitosiivouksen sijaan enemmän kausiluontoisia töitä, erikoissiivouksia ja terveydenhuoltosektorin tarpeisiin keskittyviä tehtäviä, toimialapäällikkö Susanna Immonen kertoo.

Erikoissiivouspalveluun kuuluvat desinfiointisiivoukset ovat osa vakituista palveluvalikoimaamme, ja ylläpidämme jatkuvasti henkilöstömme osaamista virustorjunnassa ja desinfioivassa siivouksessa. Poikkeustilanteen johdosta olemme tehneet näitä luonnollisesti enemmän palvelualueillamme Etelä-Suomessa ja olemme lisänneet siivoushenkilöstömme opastusta. Siivoustyössä käytössämme on TTL:n ohje, jossa ohjeistetaan mm. suojavaatteet ja -varustus sekä aineet, joita käytetään.

Kiinteistöissä erinomainen aika turvateknisiin ja huoltotöihin

Kiinteistöpalveluissa toimintamme jatkuu poikkeustilanteessa toistaiseksi pääosin ennallaan.
- Kiinteistöissä tehdään nyt paljon kausitöitä sekä huoltoja. LVIKS-töitä ja huoltoja on hyvä tehdä kiinteistöjen ollessa suljettuna käyttäjiltä. Ulkotöissä pääkaupunkiseudulla hiekannosto ja pihojen kevätsiivoukset ja vihertyöt ovat hyvässä vauhdissa, toimialapäällikkö Virve Linna sanoo.

Turvallisuuspalvelumme jatkuvat poikkeustilanteessa suurelta osin normaalisti. Vaikutuksia toimintaamme on ollut lähinnä julkisten kohteiden ja kulttuuripalvelujen sulkemisella. Järjestyksenvalvonta ja piirivartiointi jatkuvat normaalisti ja hälytyspalvelukeskuksen sekä turvatekniikan palveluissa meillä on hyvä palveluvaste.

- Samoin kuin kiinteistöhuollon kausitöissä ja lisäpalveluissa, myös turvatekniikassa on nyt hyvä tilanne teettää järjestelmien vuosihuoltoja sekä vauhdittaa suunniteltuja urakoita varsinkin käyttäjiltä suljetuissa kiinteistössä, palo- ja turvatekniikan toimialapäällikkö Niila Ivari lisää. 

Kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa takaamme ruokailun paikalla oleville

Koronavirustilanteen vaikutus on ollut ravintola- ja ruokapalveluissamme suuri. Tästä huolimatta julkisissa ruokapalveluissa roolimme on merkittävä ruokailun takaamiseksi niissä kohteissa, joissa toiminta jatkuu. Tuotamme ruokapalveluja auki olevissa päiväkodeissa ja 1.-3. luokkaisille lähiopetusta tarjoavissa kouluissa. Huolehdimme osaltamme lisäksi etäopetuksessa olevien koululaisten ruokailusta  sopimuksen mukaisesti eri kaupungeissa. Riihimäen ja Kanta-Hämeen sairaaloissa huolehdimme hoitohenkilökunnan ja potilaiden ruokailusta normaaliin tapaan.

Ravintolapalveluissa keskitymme kriittisiin kohteisiin

Lounasravintolamme toimivat Suomen hallituksen linjausten mukaisesti ja suurin osa ravintoloistamme on suljettu toistaiseksi. Turvaamme ruokailun Helsingin kaupungin työntekijöille, tietyissä valtion tehtävissä työskenteleville, terveydenhuollon kohteiden henkilöstöille sekä esimerkiksi Yleisradion henkilöstölle. Pidämme ravintoloita auki näissä kriittisissä kohteissa toimivien työntekijöiden ruokailun turvaamiseksi, mutta olemme valitettavasti joutuneet sulkemaan kyseiset ravintolamme kokonaan muilta asiakkailta toistaiseksi.

Henkilöstömme ja asiakkaidemme terveys tärkeintä

Huomioimme työturvallisuusnäkökulman ja ohjeistamme henkilöstöämme tehostettuun hygienian ylläpitoon. THL:n virustartuntojen ehkäisyohjeiden lisäksi siivoustyössä käytössä ovat Työterveyslaitoksen ohjeet suojautumisesta.

Erityisesti ravintola- ja ruokapalveluissamme kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja työpaikkalounailla olemme tehostaneet hygieniavaatimuksia ja ohjeistamme henkilöstömme lisäksi asiakkaita.

Keskitymme vaikuttamaan sekä palveluvalikoimassa että arjen toiminnassa mahdollisimman paljon siihen, että työntekijämme ja asiakkaamme pysyvät terveinä.

Uutiseen liittyvät palvelut